Fashion Editorials, Дизайнери, Мода
Leave a comment

Greek Goddess – ръчно изработени сандали за богини

Днес те срещаме бранда Greek Goddess, или накратко GG. Модната линия ръчно изработени сандали и чехли съчетава непринудената красота на традиционния дизайн с високо качество. Посланието е своеобразно предизвикателство към нежния пол, а именно да събуди божеството, прелестната богиня, спяща у всяка дама. Онова митично и загадъчно същество, което мъжете с векове са се опитвали да разгадаят.

Автентичните модели са произведени в Гърция и са създадени за да допринесат за увереността на съвременната жена, поставяйки я в обувките на почитани древни героини и позволявайки изяществото им да засияе чрез тях. В производството на очарователните модели са използвани висококачествени естествени кожи и стари, доказали се във вековете, техники. 

Философията на GG е повлияна от силата и великолепието на героини и богини от Античността и са въплъщение на свобода, независимост и желание да правиш нещата така, както ти харесва. Създателите комбинират това влияние с пословичната женска страст към обувките, и така се ражда GG. 

От  GG вярват, че всяка жена е модерна богиня със самочувствието да завладее и очарова света и може да го направи в комфорта, който само качествената кожена равна подметка може да осигури. Накратко, Confidence in flats. Онази увереност, чрез която богините отключват женската си енергия и мощ.

Лицето, което стои зад концепцията на бранда GG, е Поли Милчева жена, майка, грижовен партньор и неуморим предприемач. Животът ѝ е изпълнен с динамиката, през която всяка една работеща майка минава всеки ден. Разбираме, че се вдъхновява както от античните, така и от съвременните богини уверени жени, които не се страхуват да останат свързани със своята женственост без да жертват независимостта си.

„За мен, както и много други жени, е изключително важно да чувстваме, че развиваме своя безграничен потенциал. След появата на моето малко момиче, почувствах, че съм длъжна да допринеса за промяната на света в посока, която подкрепя жените в постигането на целите им. Това не го правя толкова за себе си, колкото за дъщеря си. Искам тя да има възможността един ден да се превърне в също толкова непримирима и достойна жена. За мен, Greek Goddess не е просто мода или обувки. Тя е за жените, които ходят с увереност и демонстрират правото си да изразяват свободно себе си чрез всичко, което правят, независимо от ролята, която са избрали в живота., споделя Поли.

А на въпроса ни как се справя с динамиката в ежедневието, тя отговаря, че се опитва да приоритизира, но е от типа творчески натури, които действат малко хаотично. За сметка на това, обаче, кипи от енергия, трудно се изморява и не се отказва. 

Какво ти дава сила и вдъхновение да продължаваш да твориш и следваш концепцията зад GG?
Обожавам обувки! Имам и силно изразено виждане за стил. Винаги ми е доставяло удоволствие да се занимавам с дамски обувки, да подбирам качествени такива, да ги купувам (с наличните вкъщи мога да отворя магазин). Мечтала съм работата ми да е свързана с тях. От друга страна, винаги съм обичала да работя, да се развивам като личност и смятам, че е абсолютно вредно и погрешно за жените да се примиряват в определени роли, без да имат желание за тях. Смятам, че създаването на такъв стереотип у децата е изключително вредно. Освен това, мотивацията ми идва от желанието ми да докажа на себе си и обществото, че можеш да си успешна жена и майка едновременно. Да вдъхновя други жени да преследват целите, стремежите и мечтите си. Без страх, защото това не означава, че са „лоши майки“, а напротив. Те са един страхотен пример за децата си.”

Какво ти помага да развиваш своя потенциал, да осъзнаеш, че той е безграничен?
Да си призная, не знам. Не съм мислила много по въпроса. Просто знам, че е там, всички жени го имаме. Мисля, че всичко това идва от факта, че съм много амбициозна и винаги съм се вдъхновявала от успели хора. Старая се да се уча от тях и не се отказвам лесно, независимо от ситуацията. Разбира се, случва се понякога мотивацията ми да падне, но в такива моменти си повтарям, че трябва да продължа. Представям си се като човек, който е постигнал целите си и това ми дава нови сили да продължа напред.”

В заключение, споделяме два любими цитата на Поли, първият от които е на Coco Chanel: “Simplicity is the keynote of all true elegance.”, а вторият на Tony Gaskins: „You attract what you are, not what you want. If you want great, then be great.“

А ние си пожелаваме още повече увереност и вдъхновение и пускаме грацията ни да засияе…

Повече за бранда научете като посетите техния уебсайт, като кликнете тук, както и във Facebook и Instagram.

Автор: Мариета Илиева
Снимки: личен архив GG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *