Здраве и красота
Leave a comment

Как да възстановим косата и кожата си след лятото с Д-р Гергана Манолова

   Лятото си отиде и с настъпването на есента е време да разберем как да възстановим кожата си след слънчевите и топли дни. За тази цел се обърнахме към Д-р Манолова, за да ни посъветва как да постъпим и какво е добре да правим за кожата и косата си. За бъдем красиви, не е достатъчно просто да се храним правилно, но и да се грижим за себе си, и най-вече да се обичаме. Сега ти предлагаме да започнем с почистване на скалпа с дълбокохидратиращи терапии.

Здравейте, Д-р Манолова. Бихте ли ни разказали повече за Вас и Вашата работа?

Здравейте на Вас и Вашите читатели. Лекар със специалност „Дерматология и венерология“. Интерес ми е детската дерматология, естетичната медицина, пластичната хирургия.

Днес ще говорим за възстановяване на косата и кожата след летния период. Защо решихте да изберем точно тази тема?

Изпращаме последните жарки дни, вземаме си довиждане с плажа и морето и се поглеждаме в огледалото… Имаме красива усмивка, но доста често забелязваме следите на слънцето върху кожата и косата ни. Затова с удоволствие бих споделила някои съвети.

Какво може да ни причини слънцето, ако не защитаваме кожата си?

Най-широко разпространени са кожните пигментации по лицето, деколтето, крайниците, дехидратацията на кожата, фините бръчици. Все по-често се говори и за риска от рак на кожата, особено ако е изложена често и незащитена от слънцето.

Как да защитим косата си?

В професионалните салони се предлагат изключителни терапии срещу слънцето. Също така има и от медицинската козметика спрейове предназначени и за коса.

А сега, в края на лятото, какви са първите стъпки за възстановяване на кожата?

Аз препоръчвам на своите пациентки да започнат с почистване на своята кожа, съобразено с типа и наличните проблеми. След това следват възстановителните процедури. Нормализиране на хидратацията, третиране на несъвършения тен, освежаване и връщане на блясъка на кожата.

Как да възстановим косата си?

Отново с почистване на скалпа и дълбокохидратиращи терапии.

Трябва ли да се грижим за тях дори и през зимата и защо?

Задължително! Студеното време оказва сериозно влияние върху външния липиден слой на кожата. Слънцето по зимните ски курорти е доста силно и може да предизвика изгаряне при незащитена кожа.

Какво ще посъветвате нашите читатели, за да изглеждат свежи и сияйни през цялата година?

Редовно спазвайте хигиена на Вашата кожа. Добре хидратираната и защитена кожа ще Ви се отблагодари със свеж вид и младежко излъчване!

Автор и снимки: Мариана Станчева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *