Мода
Leave a comment

Lip Art, или изкуството на устните

Устните…ммммм…точка на сливане, точка на изричане на вълшебни думи…

Те са онази част от нашето лице, чрез която изразяваме своята чувственост, сърдечност и доброта, и днес те ще бъдат нашият фокус.  Lip Art, или Изкуство на устните, е една от тенденциите в макиажа, която може да се представи по много лесен и нежен начин, така че да е част от нашето ежедневие. Част от Lip Art са омбре устните. Знаем за омбре в косите, за омбре в ноктите, а сега и омбре в устните, и нямаме търпение да ви покажем колко нежни и красиви могат да бъде те. Преди това обаче е редно да поясним значението на думата „омбре“. „Омбре “ идва от френската дума „ombrer“, което означава „правя сянка“. В буквален превод от италианската дума ombrare или umbra означава засенчвам. Настоящото значение на омбре е преливане между два цвята, най-често при платове, в които тъмните цветове преливат към светли.  През призмата на устните, омбре е игра със светли и тъмни цветове и създаване на форма и измерение на устните чрез тях.

1

Има два начина за представяне на омбре. Първият е, като очертаем външния контур на устните с тъмен нюанс червило или молив и след това преливаме към вътрешната им част с по-светъл нюанс. Тази техника е подходяща за по-тънки и малки устни, като очертаването с тъмен молив около тях дава възможност съвсем леко да измамим, като си позволим да излезем малко извън очертанията. Подходяща омбре техника за по-плътни устни е, когато се очертаят външните ъгли на устните с по-тъмен цвят, и преливането става отново към вътрешната част на устните. Именно върху този вариант сме избрали днес да се спрем и ето как може да се постигне.

Първо се нанася тъмен молив във външните ъгли на устните. Така ще се придаде повече дълбочина и 3D ефект. Ние сме избрали моливът да е в цвят слива. За да е по- меко очертанието , може след това устните да се потупат с четка или пръсти.

2%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b8%d0%b0

Второ: върху молива може да се нанесе същия нюанс матово червило. За да е по-прецизно нанасянето му, препоръчваме използването отново на четка за устни.

3%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b8%d0%b0

 И трето: нанася се по- ярък цвят матово червило директно върху центъра на устните. По този начин се създава измерение на устните, придава им се сладост и живот. За по-плавни граници между двата цвята може да се използва отново четка за червило, с която леко да се прелеят цветовете. 

4%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b8%d0%b0

Черешката на тортата ще бъде нанасянето на гланц за устни и Voila!

Автор: Ива Стефанова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *