Артисти, Изкуство
Leave a comment

Марина Кискинова

 „Винаги търся красивото в хората, в музиката, в нещата, които правя“.

Това е светът на Марина Кискинова. Нежен, естествен и непринуден. Ние харесваме нейното излъчване и желание за живот. Затова днес ви я представяме през призмата на модата, музиката и киното. Елате да се поразходим заедно с Марина. 

Здравей. Разкажи ни с какво точно се занимаваш в момента?

Това е сложен въпрос. (смее се)

Основно се занимавам с музика. Въпреки че наскоро завърших НАТФИЗ, но нямам никакво време да репетирам в театър. За сметка на това пък участвам във филми и реклами, и това успява по някакъв начин да задоволи желанието ми да се занимавам с театър или кино. Честно казано, много ми липсва, а в университета играех нонстоп, докато не завърших. Новото при мен е, че дадох старт на моя моден бранд MARKIIZA. Това е семейният бизнес, който наследих от майка ми. Винаги съм знаела, че някой ден, ако имам бизнес, ще е свързан с мода. От малка имам поглед за нещата, държах много на дрехите. Израснах в ателието на майка ми и крадях платове, за да си шия дрехи. В един момент започнах да си шия дрехи за сцената и много приятели са ме питали откъде ми е тази дреха, и досега е така. Един ден реших, че има нещо, което липсва на българския пазар. Като цяло и на мен ми е трудно да си намеря качествени дизайнерски дрехи с хубави платове и кройки, които изцяло да са в тренда и в същото време цените да са нормални. Затова реших, че аз мога да го направя.

Откъде черпиш вдъхновение за дизайна на моделите?

За дизайна черпя идеи от всичко около мен. Основно черпя вдъхновение от моделите, които съм шила като дете. Оказва се, че всички модели, които сме правили за сцена, са много харесвани. Питали са ме откъде могат да си ги купят, но всъщност няма откъде, защото са за сцена. Та аз реших да го перифразирам за ежедневието, и за моя изненада това се оказаха най-продаваните модели. Ценителка съм на женската красота и много често вдъхновението ми идва и от улицата случайни красиви жени, които са с интересен стил на обличане, са ме вдъхновявали да измисля модел дреха за тях.

Има ли нещо, което си обличала, но в ежедневието никога не би сложила?

Ооо, да, има! Това са булчински рокли. Два пъти съм била лице на такива. И реших, че ако аз се омъжвам, няма да е в такава рокля. (смее се) За мен това е изключително неудобна дреха.

В музиката или киното да очакваме ли нещо ново от теб?

Да! Скоро излезе един филм с мое участие. „Секс академия за мъже“. В него играя себе си.  Другият филм се казва „Немезис“ ,той трябва да излезе есента. Имам още предложения за филми, но още не съм взела решение дали ще участвам в тях. А колкото до музиката, от няколко месеца работя по ново парче. Надявам се да излезе през септември.

Лесно ли е да си изпълнител в България?

Да си изпълнител, може би, да. Но да се самопродуцираш не. Като цяло, ако не принадлежиш към някой лейбъл, нещата не се случват лесно. На мен лично ми е много трудно да се справя с това и да се преборя с лейбълите. Да си продавам музиката, без да купувам лайкове, и всичко да се случва реално, каквото е. И в момента съм на кръстопът дали имам сили да продължа.

В бъдеще би ли написала книга за живота си?

По принцип много обичам да пиша. Още от малка пиша стихотворения. Има няколко неща, които ми се отдават в този живот. Това са рисуването, което е от родителите ми, писането, пеенето и свиренето на пиано и кларинет. Та за въпроса ти… да, определено биха написала книга. Имам какво да разкажа. 

Какво правиш в свободното си време?

Много обичам да чета и да готвя. Любимият ми автор е Тери Пратчет и неговите книги много ме забавляват. Понякога се смея сама с глас. (смее се) По този начин си почивам.

Кое е последното нещо, което си сготвила?

Това беше един десерт за моя гостенка. Лидия Ганева, която яде само и единствено черен шоколад. Направих чийзкейк с черен шоколад.  Натрошени бисквити с масло. Лесен шоколадов ганаш с черен шоколад, сметана, малко масло и Филаделфия. Стана нещо превъзходно.

Какво е твоето хоби?

Комиксите! Много обичам да рисувам комиксови герои. Аз съм от малкото хора, които рисуват комикси с маслени бои на платно. 

Какво те кара да се усмихваш?

Позитивните хора и децата. Моята племенница Мая, с която сме много близки и сме като сестри. Другата е Лидия. 🙂

Коя е най-висшата ти цел?

От малка мечтата ми е да пея. Не ми е лесно и продължавам да се боря за това. Най-висшата ми цел е да си осъществя кариерата!

Опиши ми твоето изкуство с една дума.

Естествено!

Винаги търся красивото в хората, в музиката, в нещата, които правя.

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Соня Тракийска 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *