Здраве и красота
Leave a comment

 Милен Ганзуров и „Poohy“ – различната история за тайната на добрия сън

Днес всички ние се стремим да живеем екологично и природосъобразно. Опитваме се да се храним здравословно, с екопродукти, да използваме биокозметика и натурални препарати, но всъщност замисляме ли се от какви материали и тъкани са направени нашите завивки и възглавници? Ето защо решихме да ви запознаем кои са най-важните неща при избора на тези продукти.  

Срещаме ви с Милен и неговия бранд „Poohy“ – завивките и възглавниците от гъши пух, които са синоним на комфорт, уют и топлина. Историята му започва от Франция, Лил, където живее дълги години и завършва магистратура по Международен мениджмънт. Първоначалните му планове са да се реализира във Франция, но воден от силната носталгия по родната земя и чувството, че е изпълнил своята мисия там, той решава да се завърне в България. 

След 12 години опит в обработката на гъши пух, запознавайки се с най-високите стандарти за качество, Милен решава да реализира своята мечта, наречена „Poohy“

Здравей, Милен, как реши да стартираш собствен бизнес?

Идеята се роди с практиката и натрупаните знания. Когато човек има солиден опит и получи максимално удовлетворение от това, което прави, някак си му се иска да предизвика себе си за нещо ново и различно. Това се случи и с мен – роди се идеята да предприема това начинание, исках да надградя опита и знанията си, да се усъвършенствам въпреки трудностите, които ми предстояха. 

Разкажи ни какво представлява пухът и какви са неговите ползи?

Най-важното, което е необходимо да знаете, е, че пухът е натурален и траен продукт. Той е уникален материал, притежавайки най-добрата топлина, изолация и тегло. Качественият пух е изключително лек и дишащ материал, от който получаваш топлина, без познатите ефекти на изпотяване и спарване. 

Защо пухът е по-добър изолатор от синтетичните материали ?

Като екопродукт, с него продължаваме естествения цикъл на природата и постигаме грижа за околната среда. Той е възобновяем и доста траен, и именно това го прави несравним с изкуствените материали. Въпреки лекотата, която притежава, изолационните му качества са удивителни. Неговата функция не е затопляща, а всъщност въздухът в пуха изолира, извежда влагата и следва естествената температура на тялото, като я запазва. 

Кое те мотивира в работата?

Удоволствието е много голямо, когато правиш качествени неща и клиентите остават доволни. У нас няма голям избор на продукти от гъши пух, и когато си живял извън България, желанието да правиш нещо наистина добро и да го развиваш на местно ниво, е огромно. Допълнително ни мотивира желание ни да утвърдим „Poohy“ като марка не само в България, но и извън нейните граници. Поставили сме си високи цели, а те изискват огромна мотивация

Като всяка една майка, и аз се вълнувам от темата дали пухът наистина е алерген и какви опасности крие за детето ми?

В днешно време темата за алергиите е много силно дискутирана. Чистата алергия към самия пух е много рядко срещана, даже по-рядко, отколкото към домашен любимец. В наши дни обработката на пух се осъществява по доста по-различен начин, отколкото в миналото. Както всичко заобикалящо ни, и това върви в крак с нови тенденции, технологии и проучвания. Много често се бърка алергията към праховите акари и тази към пуха. Ако той не е качествен или добре почистен още при самата обработка, тогава се получава една благоприятна среда за акари. Платовете, които се ползват, също са от съществено значение. Те трябва да са плътно изтъкани и устойчиви, и така се получава една по-добра бариера за акарите. Има проучване, което сочи, че акарите много по-трудно се появяват в пухените завивки, отколкото в другите. Знаейки качеството на материала и платовете, които ползваме, ние в „Poohy“ изработваме завивки и възглавници и за най-малките.

Трудна ли е поддръжката на пуха и възможна ли е тя в домашни условия?

Най-лесният начин е да се даде на химическо чистене. Поддръжката на нашите изделия позволява машинно пране на 40 градуса и сушене на ниска или средна температура, като препоръчително е да се ползват топки за тенис при сушенето на завивките. А през лятото позволява да се изсуши навън, като се мачка 2-3 пъти през деня, за да се разбие наслоеният на едно място пух. След изпирането пухът се подобрява значително. Така че в домашни условия няма нищо сложно за поддръжка.

Какво определя цената на продуктите?

Водещото в цената е процентното съотношение пух – пера. Колкото повече процента пух има в един пълнеж, толкова по-висока е цената. Важното, което трябва да знаят читателите, е, че няма съществена разлика в структурата на гъши и патешки пух, важното е да се знае силата на запълване (Filling Power), да е с европейски произход и да отговаря на европейската норма за хигиена. 

Какво те отличава от другите производители на изделия от гъши пух? 

Качеството е на първо място за мен. Избираме много прецизно и по специални критерии суровините за нашите продукти. Връзката и консултацията с клиентите ни е на доста високо ниво, така те получават изчерпателна информация и препоръки. Изделията се правят по поръчка, индивидуално и изцяло по избор на клиента, стараейки се да удовлетворим и най-взискателните вкусове.

Освен завивки и възглавници, можем ли да си поръчаме и други продукти? 

В близко бъдеще предвиждаме създаването и на спално бельо от висококачествени памучни и ленени тъкани. Тъй като следваме желанията на клиентите, а много от тях са хотели, които имат нужда от висококачествено бельо, затова мислим да ги добавим към нашето производство. 

Какъв ще е следващият тренд в изделията от пух? 

Запазва се използването на екоматериали и повишаване на качеството, като фокусът е изцяло насочен към човека и природата.  

Как можем да си поръчаме от твоите завивки/възглавници?

Решихме да развиваме нашата дейност предимно онлайн, нямаме складови наличности, всичко се прави по поръчка за максимум 2-3 дни, като потребителят имa един месец пробен период, в който да прецени дали е избрал правилния и комфортен за него продукт, в противен случай може да го замени или върне. Този метод ни позволява да сме много близо до нашите клиенти и да доставяме висококачествени продукти на по-добра цена.

Имаш ли някакви препоръки към нашите читатели? 

Тъй като покупката на един такъв продукт е инвестиция, препоръчвам им да проучат добре производителя, тест периодът също е от значение, за да направят най-правилния избор. Също и да не се прави компромис с качеството, тъй като инвестицията ще им се възвърне във времето с комфорта и удобството, които носят тези продукти.

Ще ни разкриеш ли каква е тайната на добрия сън?

Тайната е в спокойствието, добрата храна и спорта, а останалото… оставете на „Poohy“ (смее се).


Харесваме този бранд заради мисията им да правят всичко с любов и страст. А вие можете да ги откриете на: https://poohy.bg/

Автор: Камелия Панева

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *