Лицата

Мона и Никола Гочеф 

Тя е млада, талантлива, креативна, обичаща и усмихната жена и майка. Такава е Мона! А той е нейното малко съкровище – Никола. Точно преди Коледа бяхме на гости на тези сладури, които ни допускат до своя свят, който вие – нейните фенове, добре познавате. Успяхме да се докоснем до ежедневието им и определено бихме казали, че те знаят как да си прекарват добре. Вкъщи, с вкусно приготвена храна, или навън – с добри приятели или разхождайки се в парка. Какво още ни сподели Мона, прочетете сами.

Здравей! Как започва една ваша сутрин? Какво е първото нещо, което правите с Никола?

Сутрините ни започват около 07.00. Имаме си изградена рутина, защото смятам, че така ежедневието е по-спокойно и организирано. Няма нищо специално, типичните занимания за мама и бебе. Любимата ни част е закуската.

Любимата ви закуска е…? 

По принцип гледам да се храним разнообразно. Вкъщи винаги има сезонни плодове и зеленчуци, с тях може да се приготви нещо бързо и лесно за хапване.

Обикновено хапваме овесена каша с плодове. Никола обожава и кускус .

Пееш от малка, след това доста години животът ти се върти около музиката. Сега какво се случва с нея? Пееш ли, мислиш ли за нови проекти и въобще – къде се намира музиката сега в ежедневието ти?

В момента музиката и повечето ми професионални ангажименти са на по-заден план. Естествено, вкъщи непрестанно слушаме музика и пеем, но предимно детски песнички.

Дала съм си малко почивка, за да мога да се отдам на Никола и да се насладя на майчинството. Събирам идеи и вдъхновение, и скоро ще започна да работя по нови проекти, свързани с музика.

Различните поколения те помнят от различни места. От Music Idol, с музиката, която правиш след това, и от Революция Z. Но сега за всички си позната основно като влогъра Мона Гочеф. Разкажи ни как и защо реши да станеш влогър? Случайно ли се случи, или беше цел?

Докато бях бременна, имах много свободно време. Случваше ми се нещо хубаво, различно и супер емоционално – исках постоянно да споделям, да задавам въпроси и да бъда активна.

Реших да споделя моята история със забременяването, за да дам надежда на хиляди семейства, които също правят опити. Не съм очаквала видеото да се гледа от толкова много хора. Получих стотици съобщения, говорих си с много млади жени. Беше супер емоционално. Така, ден след ден, съвсем естествено започнах да споделям живота си – такъв, какъвто е.

Не е ли трудоемко да снимаш постоянно? Виждаме всичко от твоето ежедневие, ти ни правиш част от това, което е много лично.

На мен ми е изключително приятно. Нещата, които правя, винаги са ми доставяли удоволствие. Със сигурност изисква усилия и подготовка. Отнасям се изключително отговорно към тази работа, въпреки че в България това не се възприема сериозно.

Старая се да усмихвам хората, да ги вдъхновявам и зареждам позитивно, и най-важното – да публикувам смислено и интересно съдържание.

Как би искала да се развиеш в следващите няколко години?

Никога не съм си слагала граници на мечтите. Но и в същото време никога не си правя дългосрочни планове. Искам аз и семейството ми да сме спокойни и щастливи, всичко останало е въпрос на амбиция, работа и добра организация.

Нека те върнем към Никола. Разкажи ни, ако е удобно, как разбра, че си бременна, и как протече самата бременност?

Аз вече съм разказвала за началото на бремеността в първото ми видео във влога. 

Бременността ми беше сравнително лека. Чувствах се добре, бях активна буквално до деня, в който родих (дори сама се закарах до болницата). 

Естествено, имах обичайните неразположения, но всичко се забравя много бързо.

Имаше ли нещо, което те притеснваше, и какво би посъветвала всяка жена, която иска да има бебе?

Притеснението е съвсем нормално, особено когато си бременна за първи път. 

Моите не бяха свързани със самата бременност, а по-скоро с това какво ме очаква.

Съветът ми е: единствено да са спокойни и да мислят позитивно.

Как се грижиш за себе си? С какво се храниш и спортуваш ли?

Честно казано, никога не съм обичала да спортувам. Опитвала съм, но просто спортът не е моето призвание.

Единственото нещо, което ми беше интересно, е въздушна йога, но спрях да ходя, когато разбрах, че съм бременна. Иначе, след като родих, физическите ми активности са свързани с детето. Дълги разходки и балансирано меню. Не пазя диети, не съм фен.

Качих 22 кг по време на бременността, сега – 9 месеца по-късно, си върнах старата форма, без да гладувам и без да се потя във фитнеса. 

Много жени искат два месеца след като родят, да са супер слаби – е, няма как да стане.

Според мен е по-добре да се концентрираш върху отглеждането на детето си и постепенно, без абсурдни диети и с повече активност, нещата се получават.

Като една млада майка, липсва ли ти нещо от ежедневието преди и остава ли ти лично време сега?

Лично време?! Какво беше това?

Животът ми се промени тотално, има дни, в които нямам време да се изкъпя, и такива, в които успявам, но съм толкова уморена, че заспивам под душа.

Не е лесно. Всяка мама знае, но пък, честно казано, никога не съм била по-щастлива и не съм се чувствала по-пълноценна и значима.

Любимото занимание на Никола е…?

Със сигурност не е да спи.

Сега е в периода между пълзене и прохождане, така че сменяме активностите.

Опознава света, всичко му е интересно. Иска да отваря шкафове, да си пъха всичко в устата, да крещи , да се смее.

Първата му дума беше…?

„Айде“ … сериозно! 

Мечтаеш ли? За какво?

За щастие! Такова, каквото си имам сега. Искам семейството ми да е здраво и спокойно.

Пожелай нещо на себе си, нас и нашите читатели.

На себе си, семейството ми и всички ваши читатели пожелавам здраве и спокойствие. Да бъдем с близките си- по-смирени, по-добри, по-усмихнати. Дано новата година донеса чудеса, на всеки който има нужда от тях. Да донесе повече щастие, сбъднати мечти и много любов!

Автор: Мариана Станчева – Славчева

Фотограф: Sonya La Mar