Барове, Нощен град
Leave a comment

Морето ни говори в бар „Куче и Куче“

   Горещият юлски ден предвещава топла вечер в прегръдките на удобен хамак, любим човек, позната мелодия, която ти се върти в главата цяло лято. Малко преди вечеря решаваме да посетим едно плажно място, което носи чудноватото име „Куче и Куче“, за да опитаме от свежите ледени коктейли и да си поговорим с усмихнатите му стопани. Синеоката Теа и чаровният Влади ни посрещат с приятелски усмивки и веднага ни правят от най-любимите си напитки, за да се потопим в енергията на бара. Всичко е красиво и бяло, а хамакът ни примамва за топла прегръдка. С коктейл в ръка сядаме на дървената люлка, за да си поговорим със създателите му за всичко, което се случва там през лятото…

Откога съществува „Куче и Куче“? 

Това е четвъртото лято на бара на плажа.

Как измислихте името?

Името е дълга история. Но с няколко думи: Преди да направим бара, „Куче и Куче“ беше малко магазинче в стария град на Созопол. И къде на шега, къде насериозно – решихме да го кръстим така. Още преди десетина години вече.

Как минава един ваш ден? 

Буди ни яркото слънце, „удряме“ по едно кафе с Бейлис, качваме се в надуваемото ни кану и тръгваме… не, шегуваме се! Всеки ден е различен, но винаги сме усмихнати, обикновено бъркаме коктейли, пускаме хубава музика и само от време на време плуваме с кануто навътре в морето.

Какви събития да очакваме скоро?

Предстоят много неща: коктейлни събития, други, свързани с хапване, филмови вечери и следобеди с настолни игри. Подробности – много скоро!

Лятото е…

Когато нашият бар е жив. 🙂

Разкрийте ни рецептата на любимия коктейл на Теа… 

Това е Amaretto sour, наистина мой любим коктейл, заради мекия вкус на бадемите, свежестта на лимона, плътността от малко бърбън и пяната на белтъка.

Вашата тайна за добро настроение е… ?

Хубава музика, свежи питиета, усмихнати хора и гледка към морето.

Автор и фотограф: Цветана Бонева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *