Изкуство
Leave a comment

„На Адито филмите“ с Аделина Христова

   Млада, красива и амбициозна! Така бихме определили Ади. Тя е от тези момичета, които не се отказва от мечтата си да бъде актриса. Завръща се в страна ни след 6 години образование в Лондон, за да сподели и осъществи комедийните си, кино идеи в България. Обича морето и своя град и именно там дава старт на своя проект „На Адито филмите“. Една различна и забавана страна на нещата, за нея и нейния свят.

Коя е Аделина?

Аделина е офицялната версия на Адито. Но само, когато съм сгафила си чувам цялто име!

„Аделина, трябва да поговорим. Колата е ожулена.“ ( смее се)

Какво е „На Адито филмите“?

„На Адито филмите“ е онлайн фейсбук платформа за безплатно забавление (надявам се.. тоест безплатно е… ама дали е забавно, дали не е…)! Така че, влизайте и гледайте! Първите два клипа са 5 минути! „На Адито филмите“ е първият ми самостоятелен и независим проект, на който аз съм сценарист, режисьор, продуцент, стилист, монтажист, озвучение и осветление, мениджър, чистач, нося кафетата, скачам, играя, и съм 100 % виновна за всички гафове! ( смее се)

Къде се намираш в момента?

След като завърших своето образование по актьорско майсторство в Университета на Западен Лондон и специализирах за кино при Михаил Билалов – София, аз реших, че искам да създавам точно в България проекти, които идват директно от българо-лондонската ми фантазия, която според мен съчетава тънкия черен сух английски хумор, на който съм научена, заедно с драматичните ми народни виждания за света. Малко след 18-ия ми рожден ден, заминах за Лондон и голяма част от характера и личността ми са изградени там. Но за мен няма смисъл от успехите, ако човек не може да ги сподели със семейството. Понякога се замислям, че и аз ще създам такова един ден и колкото и да съм модерна и интернационална (или поне така си мисля), искам да създам семейство в България. Това не значи, че спирам да пътувам.

Какво те вдъхновява?

Отново семейството ми, което включва и най-близките ми приятели. Всеки един човек е герой от свой си филм, а тези които обичам и привличам все се случва така, че са много пъстри и луди образи и понякога сценариите сами се пишат, аз само наблюдавам и търся хумора и комичния елемент и в позитивните, но и в тъжните ситуации. Другото ми вдъхновение са готините BG моменти като новите сериали, българската музика и смелите артисти като Гери-Никол и 100 кила. Варна е много силен град!

Какво те кара да не се отказваш?

Бях прочела един мой сценарии на приятели и те се смяха, но ми казаха – Не, не, никой няма да го разбере. В България хората се смеят на малко по-народен хумор (така да се каже, преди без да искам да обидя някого). Аз отказвам да подценя публиката. Аз съм хората. Аз и приятелите ми също сме част от хората. Получавам много съобщения във фейсбук, всички от които позитивни, като изключим някоя друга неприлична снимка от момчета, които са объркали жанра на страницата ми! Не очаквах нито едно съобщение, страхувах се, че ще остана неразбрана. Поемам си рисковете и точно тези позитивни коментари и съобщения са причината да продължавам да се занимавам. Имам много идеи. Третият клип е вече във фурната. Да знам, че на един човек съм направила деня с 1 % по-весел, за мен е чест и причина да продължа!

Как мина последния ти страничен кастинг?

Той беше за риалити и TV и май се оказах прекалено балансирана за формата. Понякога ме питат – „A ти кой герой си?“, „До кой персонаж си най-близо?“. Сигурно някоя носталгична бабичка е истинската ми същност, аз слушам музиката на Лана Дел Рей всеки ден и си изкарвам уникално добре сама вкъщи. Парти Адито е една илюзия или лъжа, вече и аз не знам. Това ни е вечният проблем, объркваме се… Кой съм аз? Ала бала… Важното ми е да не остана никой, пък кой точно … подробности!

Какви са лошите ти навици?

Пия много кафе и когато една роля/идея/сценарии/любовна драма ме вълнува не мога да спя и търся с кого да обсъдя тези дълбоките теми от живота в странни часове. И намирам like-minded хора, но пък не мога да паркирам успоредно и не мога да спра да ям шоколад. Особено след неуспешен кастинг. Ям, плача и тихичко псувам на чужди езици, на следващия ден отивам на йога и чета вашата страница и ето го балансът и щастието! ( усмихва се)

Каква е мечтата? Кой трябва да види на Адито филмите?

Ако може всички! Иван и Андрей, Слави Трифонов, екипите на новите сериали! Опитвам се да мисля глобално, но имам нужда от екип! Участвала съм в достатъчно професионални продукции, започва да ми тежи фактът, че по принцип искам да играя. А за да има случка, трябва аз да се погрижа за всичко. Нямам търпение да разбера на къде съм тръгнала. Сама се изненадвам понякога. 

Какво предстои?

Предстоят още много клипове. Целта е минимум три на месец. Събирам с вече направеното, вниманието на професионални актьори, които искат да участват. Ще става все по-свежо, обещавам!

Кажи една смешка!

Една смешка… За мен първо е важно дали един мъж е интелигентен. Защото, ако не е, значи имам шанс. За смешка не се сещам. (смее се)

 

На какъв език сънуваш?

На италиански. Живях два месеца там миналата година. Сънищата ми най-често са на тема пица, паста, маскарпоне, пистачио… (смее се)

Пожелай ни нещо!

Пожелавам ви да съхраните тази свежест и позитивна енергия, която струи от вашия екип! Уникални сте! Безкрайно много ви благодаря за отделеното време и дай Боже догодина да ме питате пак някакви неща, като например как се чустваш вече по-успешна, по-известна и по-богата… душевно! Актьорите на друго рядко се надяваме!  

Автор: Мариана Станчева

Снимки: „На Адито Филмите“ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *