urban
коментара 4

НЕградски истории: Градина на любовта, вятъра и на хората

За живота на морето не можеш да говориш твърде много, защото той не се говори, а се чувства. Чувства се, когато стъпиш за пръв път на пясъка, чувства се, когато кожата ти настръхне от хладния бриз през септември, и се чувства, когато затваряш очи на хамака, заслушан в гласовете на птиците. Днес няма да ви разкажем за баровете и шумните нощи, а за живота на къмпингарите. За тези хора, които правят Градина някак по-жива и то всяка година до самата есен.

unnamed-11

unnamed-3

Къмпингарите са особена порода хора, която не всеки разбира лесно. Те са гостоприемни, усмихнати, но и някак силно пристрастени към къмпингарския живот. За тях Градина не е поредната спирка за лятото, а преживяване, с което дишат, мислят и живеят. Там на пясъка – те се събират, правят сватби, гледат децата си, създават приятелства, а най-щастливите от тях остаряват.

gr1

Вечерите на морето са пълни с топлина, любов и много приказки. В тях се крие непринуденият  чар на живота, който не иска много и дава точно толкова, колкото ти е необходимо, за да му се радваш. Вечерите на  Градина  ухаят на огън, на печени зеленучици, на вино и на риба. Те са най-прекрасната част от целия ден, защото тогава става някак по-тихо и чуваш истинския глас на морето.

unnamed-1

2gr

Цял ден можеш да ходиш по пясъка без грим, без прическа и без много претенции. Там суетата не е модерна, а е модерно просто да обичаш живота. Градина е пълна със спомени, с гласове и с емоция. Тя е Градина на хората, на любовта и на всички залези, които те връщат отново при нея. Градина е на фара, който мига от остров „Свети Иван“. Градина е на всеки, който обича простичкия живот и безкрайните морски дни. С нея се разделяш трудно, както се разделяш с любим човек, и винаги я виждаш в сънищата, които те водят към морето.

unnamed-13

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив

4 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *