Лицата
comment 1

Нели Хаджийска

Когато я видях за първи път, бях много очарована. Тя ме посрещна с прегръдка и чаша фреш. Тогава бях бременна и нейната увереност и спокойствие ми подействаха омайващо. Говореше ми за прекрасните си деца и така желаното чакане, за да ги има. Как животът на жената се променя и през какво е преминала, за да бъде щастливата жена, която е сега. Тя е силна, позитивна, заразяваща и обичаща. Тя е една от водещите на любимото предаване на всички „Търси се“. Тя дарява усмивки  и сълзи от любов към близките. Тя е специална и търси пътища, по които да върви през живота, изпълнена със светлина, хъс, благодарност и любов. Тя е Нели Хаджийска.

Здравей, Нели. Каква беше първата ти мисъл, когато се събуди?

Точно тази сутрин беше много специална, защото на днешния ден преди 10 години с Дънди си казахме ДА! Беше страхотна, щура морска сватба, на малкия плаж на Лозенец… И тази сутрин си припомнихме всички красиви емоции… Танцувахме и си сглобихме с думи най-важните неща, които минахме заедно за тези 10 години. Иначе сутрин първата ми мисъл винаги е свързана с децата – целувам ги, прегръщам ги и благодаря на Бог, че ги имам!

Как започва един твой ден?

Рано сутрин, с много интензивна грижа за малките. Ставаме, измиваме се, обличаме се, правим закуски, и после всеки тръгва по задачи. Сега през лятото Тото, големият ми син, не ходи на детска градина и слава Богу сутрините не започват в 6.30!

Какво е да си водещ на Търси се?

За мен лично е сбъдната мечта! А иначе е огромна привилегия да работиш тази работа, защото това са ежедневни срещи с хора, които са истински житейски енциклопедии, учебници по живот… Гости на „Търси се…“ са едни от най-интересните, можещи и успели хора в страната ни и аз имам честта да влизам в домовете им, да разговарям отблизо с близките им, да ме допускат до най-съкровените кътчета на душите си! Това наистина е огромно обогатяване, за което съм изключително благодарна на съдбата.

Какво търси Нели?

Търся пътищата, по които да вървя през живота, изпълнена със светлина, хъс, благодарност и любов! Но понякога и аз попадам на стръмни, мрачни улички. Слава Богу е за кратко и бързо бягам към светлината.

Как се намерихте с Меги?

Преди 15 години на кастинг за водещи в една интернет телевизия. А иначе приятелството ни се случи по-бавно, не от първия миг. Нас винаги са ни водили общите професионални мечти и копнежът да вървим напред и нагоре!

Коя беше последната книга, която прочете?

Съвсем последната буквално е „Маккуин Светкавицата“ 🙂 Защото всяка вечер чета на Тото. Но иначе последната книга, която прочетох, беше „Физика на тъгата“ на Георги Господинов. Една книга, която с магическа пръчка ме върна в детството и всички красиви емоции от онзи период нахлуха в съзнанието ми с нов смисъл!

Какво правиш в свободното си време?

Свободно време с две деца? Няма, наистина! Или е толкова малко, че едва стига да се видя с приятели, да отида на масаж или просто да остана сама с мислите си… Откакто имам две деца, осъзнах колко е важно човек наистина да има време за себе си, да може да чуе вътрешния си глас, да усети порива на душата си, защото забързани в грижите на ежедневието е твърде лесно да изгубим себе си. И тогава идва страшното, дупките, бездните, в които неусетно пропадаме…

Определи любовта с три думи.

Безкрайност! Смисъл! Живот!

Как изкарвате лятото със семейството ти?

В много пътувания, за щастие! В „Търси се…“ почиваме 2 месеца през лятото, защото БТВ излъчва повторения и лятото е моето време, в което изцяло се отдавам на децата, на семейството… Обичаме да обикаляме всяка свободна минута. Пътят е нашата обща страст! Нещото, което радва всички ни! Може да е просто до Витоша или тук, близо до София, но времето сред природата е наистина безценно…

Кой е любимият ти сезон и защо?

Пролетта и лятото са сезоните, в които се чувствам най-добре! Аз съм родена през април, а през май и юни са родени двамата ни синове, и някак тези три месеца се превръщат целите в празници… А и обожавам слънцето, пясъка, синьото безвремие и свободата да станеш, да сложиш една рокля или чифт панталони и да се отдадеш на топлината! Не обичам зимата, навличанията с пуловери, палта, студът сякаш сковава и душата по особен начин…

Пожелай ни нещо.

Пожелавам ви интересни и вдъхновяващи срещи и да не губите хъс и интерес към това, което правите! И, разбира се, любов и лято в душите!

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Личен архив 

 

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *