Артисти, Изкуство
Leave a comment

Ненчо Балабанов

Представяме ви един човек, чиято звезда засвети ярко в любимото на всички ни „Като две капки вода. Той е вечно усмихнат и никога няма да пропусне да направи деня ви по-забавен. А ако има някакъв проблем, винаги можете да се обърнете към „господин Бойко Борисов“. 🙂 Той е един от най-обичаните артисти у нас. Той е Ненчо Балабанов. В това интервю ни разказва за ежедневието си и за любовта му към спорта, музиката и анимационните филми. Предлагаме ви да се позабавляваме заедно с доброто момче на народа.

NAT_1329NAT_1341

Здравей. Каква бе първата ти мисъл, когато се събуди днес?

Първата ми мисъл беше дали форхендът ми ще бъде такъв, какъвто трябва да бъде. Тренирам почти всеки ден тенис. Всяка сутрин от 10 до 11,30 часа гледам да тренирам нещо, защото така съм в кондиция през целия ден и напоследък това е тенисът. Забелязах, че когато ставам сутрин и знам, че съм на тренировка, всичко ми се случва с кеф. Направо скачам като войник. Прекрасно е, когато човек се събужда усмихнат и с мисъл за предстоящото.

IMG_1707 copy IMG_1712 copy

Какъв е Ненчо извън полезрението на обективите?

Една идея малко по-сериозен. В живота трябва да има баланс. На сцената, пред камерата и с приятели съм винаги усмихнат и суперенергичен. В свободното си време гледам да релаксирам и да си почивам от тази емоция. Така зареждам батериите, за да имам за следващия ден достатъчно сили да бъда този, когото хората познават от екрана. Но не бих казал, че съм много по-различен. Пак съм позитивен, защото това е формулата. Много хора искат да напуснат България, но не осъзнават, че проблемът е в самите тях. Ако не се събуждаш с усмивка и позитивизъм където и да си по света, няма да ти се получат нещата.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Спортувам! Движа се, защото не ме свърта много на едно място. Чета книги и слушам много музика. Скоро открих, че мога да си включвам звуковата система, с която ходя по участия, към тонколоните вкъщи. Започнах да си правя домашни лайфове с професионалния микрофон. Пея си и се кефя адски много. Музиката винаги е била неразделна част от мен, моята работа и моето ежедневие. Гледам винаги да си набавям това усещане, което ми дава пеенето. Много е зареждащо.

Какво означават за теб театърът и музиката?

Много важни неща и неразделна част от мен. През последните две години и с телевизията е така. Но като цяло сцената е нещото, без което не мога. Щастливец съм, че успях хобитата ми от дете да се превърнат в моя професия. Това да си обичаш работата и да не я усещаш като работа е най-хубавото нещо, което може да се случи на човек в професионален план.

NAT_1359NAT_1383

Разкажи ни за „Учебния куклен театър, с който си обикалял света.

Направихме няколко представления. Едното е „Котки върху горещ ламаринен прокрив заедно с Жени Пашова през 2001 година, и второто също заедно с Жени Пашова и Румен Рачев – „Български народни приказки и песни. Благодарение на Жени и Румен, които имат изградени контакти по света, успяхме да създадем и да пътуваме с „Учебен куклен театър. Беше много хубаво и беше много ценен опит за един студент. Правихме всичко с голямо удоволствие, защото знаехме, че ще се развием и ще научим нещо ново. Бяхме страхотен колектив, само любими хора, и се забавлявахме много. Ако имахме възможност, сега бихме го направили пак.

Освен актьорството и музиката, ти дублираш и режисираш дублирането на анимационни филми. Разкажни ни повече за това.

В един момент разбрах, че много ми харесва да се занимавам с режисиране, дублиране и адаптиране на песните на български език на анимационни филми. Много е интересно. Това е един друг свят, който твориш и градиш за малките зрители. Усещането да знаеш, че правиш продукт за тях, с който те ще се забавляват, носи страхотен заряд. Децата са нашето бъдеще. С дублаж се занимавам от 2000 година. Това много ми помогна да мога да се науча да си сменям тембъра и интонацията на гласа, което пък беше много важно за представянето ми в „Като две капки вода.  

NAT_1380

Кой е любимият ти анимационен герой, който си озвучавал?

Може би зебрата Марти от „Мадагаскар 1. Много интересен и много луд герой. Когато не съм аз режисьор на дублаж на съответния филм, искам  режисьорът да ми даде най-шантавите роли като персонажи, защото са ми интересни и мога да експериментирам с гласа си. Дори понякога съм избирал да направя десет по-малки роли от това да получа една главна. И това само и само да мога да боравя с гласа си. Тимон от „Цар Лъв ми е другият любимец. На него съм изпял песните от всички епизоди на филма.

Спомена „Като две капки вода. Какво ти даде този формат?

Световна популярност! Казвам световна, защото българи от цял свят са гледали шоуто и ме подкрепят. Имам фен групи наистина навсякъде. Най-ценното е, че огромната българска аудитория ме видя във вихъра ми. Разбраха кой съм, какво мога, как го правя и колко ми е забавно, докато го правя. Мислех за образите, които трябва да изградя, и как да ги представя по най-добрия начин. Имах картбланш да се забавлявам от позицията на някой друг, при това без граници и рамки, което е голяма благодат. „Капките“ ми дадоха най-ценното – любовта на публиката.

NAT_1389NAT_1405

А синът ти Богомил има ли твоите таланти? И би ли го насърчавал занапред да се развива в твоята сфера?

Да! Винаги бих го подкрепил, каквото и да избере. Слава Богу, има моите таланти, че и повече. Може да рисува невероятно – талант, който е взел от майка си, мога да кажа, че за неговите 11 години твори страхотни неща, като завършен художник е. Пее много добре. Шегаджия е – има страхотно чувство за хумор, прави си скечове постоянно. Забавляваме се много, когато сме заедно.

Кое е най-забавното нещо, което ти се е случвало на сцена?

На сцената забавлението е нонстоп. Но най-весело става, когато излизаме извън сценария. Едно представление го играеш десетки пъти и свикваш с текста и съответно – всеки един момент на излизане извън границите на това, с  което вече си свикнал, е мега забавен.

За какво мечтаеш?

Мечтая за много усмихнати хора. Мечтая за много сбъдващи мечтите си хора. Мечтая за липса на каквито и да е конфликти в каквито и да е общности и места по света.

NAT_1452 NAT_1461

Какво да очакваме от Ненчо през лятото?

Надявам се да успея да направя подобаващо видео на новата ми песен, която вече е готова. Сега за първи път пред вас и вашите читатели ще издам името й. Казва се „Ти избираш. Също правим турне с филхармонията на Плевен. Ще обиколим страната от май до ноември. Спектакълът е много итересен. Заедно със Соня Козчезлиева, която играе моя жена в представлението, управляваме симфоничния оркестър на живо, с магическо дистанционно. Много е забавно, весело и същевременно с много сериозна и качествена музика, поднесена по нов  интересен начин. Заслужава си да се види. Надявам се на хората да им хареса.

Ако искате да видите новия спектакъл на Ненчо, можете да го направите на тези дати:

13 юни – Пловдив, 21 юни – Благоевград, 1 септември – Бургас, 4 септември – Варна

Пожелай ни нещо.

Пожелавам ви винаги много интересни и нови лица. Да се разраствате лавинообразно. И винаги вие и вашите читатели да бъдете усмихнати, да вярвате в себе си и да преследвате мечтите си. Защото ако не преследваме мечтите си, нищо друго няма смисъл.

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Наталия Калчева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *