urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Павел Терзийски

   В четвъртък ти представяме още един артист от Plovdiv Jazz Fest 2017 и това е талантливият Павел Терзийски, който ни разказва толкова увлекателно за делата си, че ни се ще интервюто ни да беше доста по-дълго. Какво очаква симпатичният музикант да му се случи и какви са мечтите му? Разбери сега. 

Здравей, Павел! Как минава един твой ден?

Здравейте, в добрия случай започва с 1 глава от Библията, продължава с кратка гимнастика, молитва и оттам на сетне каквото има през деня, репетиции с различни музикални, а понякога и театрални (в ролята на музикант) репетиции с много и вълнуващи, български, а понякога и чуждестранни творци. Абе интересно е, когато не е лошия случай (да започна мързеливата).

Как би се описал с три думи?

Дребен, безкраен и многозвучен.

Кои са хората, които те вдъхновяват?

Онези, които превръщат тъмното в светло, независимо от яркостта, както и сивото в многоцветно, независимо от наситеността.

Участваш в разкошния проект Plovdiv Jazz Fest 2017, разкажи ни малко повече за идеята и партньорството ти със Свилен Ноев, Стефан Вълдобрев и Орлин Павлов.

Plovdiv Jazz Fest 2017 е доста сериозен, международен джаз форум и за мен е чест да бъда част от него. Наближаването на участието ми с тези музиканти е вълнуващо и пълно с неизвестни, а фактът, че ще се случи редом с Октет Пловдив, прави всеобщото вълнение пълно.

Какво ти предстои занапред?

Запис на албум с един от проектите ми – Clavexperience – заедно с невероятните Skiller и Димитър Горчаков, както и издаване на албум с джаз стандарти с китариста Петър Георгиев.

Къде намираш Любовта?

Намирам любов най-вече в Господ и Неговите хора, в моята прелестна съпруга Веселина, в родители, близки и приятели, което си е сериозен дар.

Сподели ни една своя мечта!

Току-що ми хрумна – да се кача на Мачу Пикчу. Не че имам някакви дълбоки влечения, просто се вдъхновявам от високите планини.

Автор: Цветана Бонева

Фотограф: Боян Христов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *