Дизайнери, Мода
Leave a comment

Петя Богданова

Тя е не е просто едно от лицата на Варна, тя е бранд! Момичето, което дава живот на цимента, душа на строителните въжета, и придава изтънчена красота на медните тръби! Още като видяхме снимки на нейни бижута в страницата ù, бяхме повече от убедени, че трябва да я представим като артист в „Лицата на града“.
Петя Богданова е супер усмихнато момиче с ъглошлайф в ръка.

Здравей, Петя! Разкажи ни малко повече за теб.

Здравейте!

По душа съм мечтател, по образование – интериорен дизайнер, по призвание… засега „бижутер“. Често пъти не намирам правилните думи, с които да изразя мисълта и настроенията си и търся невербални подходи за това. За мен едно бижу не е просто аксесоар, чиято единствена цел е да допълни дадена визия, за мен то е основната част, около която се изгражда аутфитът. То носи послание и издава емоционалното състояние, в което човек се намира. Изборът на бижу може да говори много за характера на човека, за интересите му, ежедневието му. То разказва история,  създава настроение, макар и понякога и отрицателно, става повод за разговор, подтиква към комуникация и всъщност преизпълнява и надхвърля простите си функции на аксесоар.

Как и кога се роди идеята да се занимаваш с бижута?

С моя приятелка преди десетина години започнахме да се занимаваме с бижута. Използвахме всевъзможни материали, просто защото бяхме креативни и имахме нуждата да създаваме. Никой не е смятал, че от това може да излезе нещо сериозно, просто си имахме хоби.

Как стигна до идеята да ги правиш точно от строителни материали и кои са любимите материали, с които работиш?

Както споменах, по образование съм интериорен дизайнер. Дейности като шпакловане, поставяне на подови настилки, сглобяване и реставриране на мебели не са ми чужди. Бижутата от строителни материали се превърнаха в естествено продължение на другото ми хоби и обобщиха всичко в една обща идея.

Предпочитан материал ми е циментът. Харесва ми контрастът между грубостта на материала или поне целите, за които се използва, и крайния резултат под формата на бижу.

Откъде черпиш вдъхновение?

Градът ме вдъхновява. Сградите, хората, напрежението, комуникацията…

Много ни е интересно да разберем какво представлява работният процес.

Работния процес, ако изработвам бижу от цимент е ужасно мръсен и не изглежда никак красиво. Наличието на гумени ръкавици, престилка и маска за лице са изключително важни. Сама изработвам всички калъпи за бижутата си, съответно следва сглобяване, подготвяне на смесите, изливане и много търпение за съхнене. Оттам следват часове шкурене, оцветяване, лакиране и т.н., докато се получи крайния продукт. После идва сладката част, снимки, реклама и обратна връзка от клиенти.

Пожелай ни нещо! 

Вдъхновение!

Днес имаме и специална изненада за един от Вас, който може да си спечели този чуден комплект  – колие и гривна! Всичко, което трябва да направите, е да разгледате условията на играта в нашата facebook страница. Името на печелившия ще изтеглим на 8 май – вторник! Успех, Приятели! 

Добавете я във Фейсбук, за да се потопите във Wanderland-а на строителните материали. Съвсем скоро ще можете да ги намерите и в LINIVA Vintage Boutique, намиращ се в гр. Варна, ул. „Шипка“ 24.

Автор: Александра Фирсова

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *