Артисти, Изкуство
Leave a comment

Пламен Денчев

Днес Ви представяме един от гласовете на формàта „Х Factor“. Момчето, което не се отказа от мечтите си и продължава да ни изненадва. Той се казва Пламен Денчев и беше част от „Voice of boys“. Пламен ни споделя за себе си и за пътя, през който е преминал. Как е създал новото си парче „Имахме цялото време“ и за какво мечтае. Предлагаме Ви да се настаните удобно, да си пуснете парчето и да се потопите в неговия разказ.

Здравей! Къде те намираме в момента?

В момента съм в колата, слушам музика, пия кафе, почивам си и чакам да стане време за репетиция. Обожавам да шофирам и да слушам музика! Понякога се раждат страхотни идеи, когато си на път, сам с мислите си.

Доста време мина от участието ти в „Х Factor“. Какво се случи с „Voice of boys“?

„Voice of boys“ беше много интересен експеримент, който журито на „X Factor“ създаде. С момчетата издадохме 3 сингъла, след което всеки пое в различна посока.

Какво ти даде формàта през годините?

Имам удоволствието да работя като вокален педагог в последните три сезона на предаването и е страхотно! Срещам се с изключително интересни, талантливи хора, всеки уникален по своему, и работим заедно, за да се справим максимално добре с предизвикателствата, които формàтът предоставя. Един артист трябва да е доста универсален, за да премине през всички етапи на шоуто. Що се отнася до моето участие в сезон 1 „X Factor“ ми донесе много хубави музикални случки, приятелства и възможности за развитие.

 

Сега какво се случва с теб и с твоята музика?

За щастие, случват се хубави неща! С фънк бандата, в която свиря от няколко години Funky Miracle, издадохме дебютен албум в края на ноември, със заглавие „Fly“. Получи се много добре, промотирахме албума с концерт и имаше огромен интерес, което е страхотен комплимент за нас и авторската ни музика. Има специфична химия в бандата, която е нещо несравнимо и незаменимо! Също така на 4 декември излезе моят втори самостоятелен сингъл „Имахме цялото време“.

 Разкажи ни за новото си парче „Имахме цялото време“.

Вдъхновението дойде от стихотворение на Ива Янкулова, моя близка приятелка и човек с много таланти. Помолих я да използвам част от това стихотворение и впоследствие се превърна в завършена песен, след което с Борислав Бояджиев Dj Borche, работихме по аранжимента и на неговата фантазия и вкус се дължат обликът и звукът на „Имахме цялото време“.

 Защо заложи на бавно парче и сам ли го написа?

Музиката в моя случай идва спонтанно и непланирано. Никога не ми се е случвало да си кажа: „Ей, сега ще напиша бавна песен или еди-каква си песен!“. Много артисти подчиняват нещата, които правят, на определена стратегия, още преди те да са създадени, но това не работи за мен. Предпочитам да се оставя на музикалните идеи, които идват от спонтанни чувства и състояния, и това, което правя, е да се опитам да ги развия, обогатя и структурирам.

Имахте ли цялото време и ще го имате ли?

В контекста на песента героите са изпуснали нещо ценно, не са успели да го съхранят и отгледат, и в един момент е твърде късно. Много често съжаляваме за пропуснати възможности, за това, че не сме били достатъчно внимателни към човека отсреща, че сме пропуснали да му дадем повече от себе си. Но човек се учи от тези житейски развръзки и си дава сметка, че в настоящето трябва да цени повече хората, които е допуснал близо в живота си, и има причина те да бъдат там.

Какво искаш да ти се случи в професионален план?

Нови проекти, все по-смели и по-често случващи се.

 Къде виждаш вдъхновението?

В хората, които срещам, в местата, които посещавам. Всяко нещо може да ме вдъхнови ден в планината, прочетена книга, концерт, разговор с приятел…

 За какво мечтаеш?

Уют, любов, вдъхновение за нова музика.

Какво да очакваме от теб през новата 2018 година?

Със сигурност мисля да направя Studio Live версия на „Имахме цялото време“ в джаз аранжимент, съвсем различен поглед върху парчето. Иска ми се да издам нов сингъл през пролетта, както и да стартирам клубен проект, с който да представяме тази музика на живо.

 Пожелай ни нещо.

Желая ви усмивки, нови приключения и, разбира се, вдъхновяващи срещи с интересни личности и места!

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Соня Тракийска 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *