food, Места
Leave a comment

Porto Fresh в любимото Велико Търново

Когато и да имаме път към любимото ни Велико Търново, винаги се отбиваме при нашите усмихнати приятели от „Porto Fresh“ Fresh bar & bake китно местенце за домашни вкусотийки, където здравословно, вкусно и красиво вървят ръка за ръка. Дали за хапване на крак, за вкъщи, в офиса или в парка – няма значение, щом всичко, което ти предлагат освен свежо и качествено, е и вкусно и хранително. Сандвичите се приготвят на момента. Имат специални дневни промоции и комбинирани менюта. Подходящо е за вегетарианци и вегани, а за почитателите и ценителите на изтънчените кафе вкусове препоръчваме еспресото на италиански бранд. “Пристанището” на свежите храни и напитки във Велико Търново е разположено на едно от най-оживените места в града – ул. Васил Левски 14 Г. Интериорът е решен във френски стил. А в комбинация с топлите и пъстроцветни нюанси създава една приятна, приветлива атмосфера, в която всеки да се чувства като у дома си.

Запознаваме се с Мартин Згурев, който стои зад концепцията на Porto Fresh и менажира мястото, и който приятелски ни разказва…

“Стартирахме с концепцията да направим нещо по-различно за града, тъй като навсякъде има дюнери, банички, и всичко, с което сме свикнали в ежедневието си и в начина ни на хранене… Имам приятел, който завърши в училище за готвачи, с него заедно измислихме концепцията да правим този тип американски бейгъли… Понеже той е бил в Америка, там се е научил как се правят. Също така решихме да направим менюто максимално здравословно, например да не използваме никакви набухватели в продуктите си, да е приготвено със собствените ни ръце, и наистина да е хранително с нещо малко, човек да се нахрани добре. Решихме да вкараме и фрешове, също и смутитата, които в момента са много на мода, а и са по-близо до природата. Така се зароди идеята. Искахме да направим нещо уникално за самия град. Пътували сме по света, виждали сме хубави дизайни и решихме да направим нещо още по-интересно, което нашият скромен град все още не е виждал.”

От къде идва името Porto Fresh?
Искахме да създадем място, в което човек да може да се освежи и да хапне нещо здравословно, за това се спряхме на името Porto Fresh или с други думи „Пристанище на свежестта“!

Разкажи ни повече за подбора на храната, менюто…
Относно подбора на храната, предпочетохме да работим основно с местни производители. Залагаме на домашно приготвените храни и се стараем да поддържаме високо качество на продукцията си. Заложихме на висок клас кафета, за да може нашите гости да се насладят на уникалния вкус и аромат на истинското италианско кафе.

Старираме деня си с прекрасно силно и ароматно кафе и няколко енергийни бонбона. Хапнахме си сладко и спаначен бейгъл с прошуто и чедър.

Морковената торта с настъргани моркови е блаженство за сетивата ни. А чийзкейкът им с кайсия има лек и балансиран вкус и нямаше как да не го пробваме… Това са само малка част от вкусотийките в менюто.

Какво те вдъхновява?
Доста сложен и философски въпрос… Нека да кажем, че ме вдъхновява градежа на хората – тяхното изкуство, работа и творба.

В какво вярваш?
Вярвам в доброто. Вярвам в това, че всичко е възможно. Вярвам в прогреса и стремежа на човека към развитие.

Какво си пожелаваш?
Пожелавам на себе си, на вас и на читателите ни здраве, любов и силата да триумфираме над страховете си! Да живеем в сегашно време и да сме щастливи в успеха си!

Макар и забързани и с пълен график, се стараем да се храним здравословно и бавно. Всичко, което консумираме, трябва да ни кара да се чувстваме добре, да имаме повече енергия, по-добро настроение и да поддържаме здравето си. Особено сме щастливи да знаем, че има такова местенце в Старата столица.
До следващия път, когато вкусно ще акостираме в
Porto Fresh!

Автор: Мариета Илиева
Снимки: Момчил Николов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *