urban, Кухня
Leave a comment

Първият гурме StrEAT Fest в България 30 септември 2017, събота

   На 30 септември, събота, от 10:00 до 22:00 часа,  “Бакхус” организира първия по рода си фестивал на открито за качествена храна и напитки – StrEAT Fest. Генерален съорганизатор на събитието са “Пазари Възраждане” ЕАД, с подкрепата на район “Възраждане”.

В специално обособена фестивална зона в реновираната част на “Женски Пазар”, StrEAT Fest ще представи селекция от 40 изложители, разделени по категории:

  • зона “Ресторанти” – 10 заведения и готвачи, представители на различни национални кухни.
  • зона “Сладко&Солено” – майсторски десерти, сладоледи, хляб с квас, специално кафе и полезни смутита.
  • зона “Вино&Бира” – бутикови вино изби, представители на различни региони в България и широка селекция от крафт бири.
  • зона “Български производители” – ферми, пасищно месо, млечни храни, опаковани продукти.
  • зона “Бар” – коктейли, кафе и бирен сладолед.

В рамките на фестивалния ден посетителите ще могат да опитат разнообразни храни, приготвени на място, вино, карфт бира, коктейли, сладкиши, кафе и селекция от продукти на български фермери и производители. За децата ще има специален избор от храни и напитки, а Музейко ще аранжира за игра детската площадката на територията на фестивала. Бандата джаз музиканти Brazz Vilidj ще свирят на живо през деня, а следобяд първият формат на StrEAT Fest ще завърши с парти с гост-диджеи. Ключова част от фестивала ще бъде зоната с ресторанти, които ще адаптират менюто си за “улицата” и ще предложат на посетителите типични ястия от различни национални кухни: португалска (TUGA Bar&Restaurant), тайландска (Royal Thai), японска (Hamachi-ni), френска (L’Instant Boutique & Catering), италианска (Борис Палаханов, Da Bono focacceria pizzeria), модерна българска кухня (БАГРИ), турска (Turquoise), корейска “Ресторант Кореа” и още. Ресторант Soul Kitchen ще се погрижи за веган обиколката на света, а “Бакхус”, заедно с партньорите на събитието Kaufland ще участват със съвместен щанд, на който трима гост-готвачи на Бакхус ще приготвят още изненади от кулинарната географска карта – Митко Шопов с Food Conection, София Йотова от foodieboulevard.com и Сандо от Chilli Hills. Повече за ресторантите и останалите изложители може да прочетете тук (www.streatfest.bg). За любителите на виното, в зона “Вино&Бира” ще може да се купят вината на Вила Мелник, Загрей, Боровица, Старо Оряхово, Thirst Wines, Братанови и още. За преследвачите на карфт бира, магазин 100 Бири и Brewforia ще представят разнообразна и подбрана гама от крафт марки. Партньорите на фестивала Stolichno ще участват освен с бира и с иновативен бирен сладолед, приготвян на място от MIAM.

В “Сладко&Солено” посетителите ще бъдат изкушени от макарони Chez Fefe, хляб с квас и сладкиши на Хляб&Soul, новите смутита Super.Natural, септемврийските сладоледи на Gelateria Naturale, подбраните кафета и чайове от Drekka, “100 грама сладки”, детска кулинарна академия “Светулка”
Водният бар ще бъде подсигурен от партньорите на Бакхус  Acqua Panna & San Pellegrino, които ще продават вода специално за фестивала на промоционална цена от 1 лв.

Зона “Български производители” ще представи изложители с висококачествени сезонни, месни, млечни и опаковани продукти. Сред участниците са 100панство Мусачево, Веселата Ферма, Чифлик Ливади, лютиви сосове Chilli Hills, Roobar, Rosey’s mark… На втори етаж, за гостите на StrEAT Fest ще има коктейли и напитки от бар By The Way, кафе от Chucky’s и специални предложения от Bulleit Bourbon – партньор на събитието.

Събитието има вход – 10 лв. за възрастни, в които са включени 5 лв. консумация, а за деца 5 лв., от които цялата сума е консумация. Разплащането на щандовете ще става с фестивална валута, която всеки може да обмени на няколко предназначени за целта пункта. “Женски пазар” е най-старият и голям централен пазар в София. Място с дух и история, голяма част от нея забравена, друга променена, трета, за съжаление, облечена в предразсъдъци. Днес пазарът привлича чужденци и млади хора, заради екзотичната атмосфера в центъра на града, ароматните мулти-култи спирки за ядене, скрити места, уникални магазинчета и продукти, които само там могат да се открият. Част от концепцията на събитието е да промотира региона и да даде начало на повече кулинарни фестивали от такъв тип. 

С радост ви споделяме, че „Лицата на Града“ са медийни партньори на събитието и скоро петима от вас ще имат възможността да спечелят безплатен вход за фестивала. Повече информация за играта можете да намерите в нашата facebook страница! Следете и сайта www.streatfest.bg. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *