Кухня, Рецепти
Leave a comment

QUIN BITE Боровинка сърчица за Св. Валентин

 Месецът на Любовта ни кара да мислим романтично, цветно и творчески, а днес нашата сладка готвачка Сана ни е приготвила сурови сърчица с QUIN BITE Боровинка, в които се влюбихме безутешно! 
Hearts_5_cream_ready
♥  Необходими продукти:
♥  За блата: 
♥  3 бр. сурови барчета QUIN BITE Боровинка (зависи колко броя сърчица искаш да направиш)
01_QuinBite_Blueberry (1)
Hearts_1_make
♥  За крема: 
♥  250 гр. сурово кашу (предварително накиснато)
♥  250 гр. ягоди
♥  30 гр. Кленов сироп – ако обичаш сладкото можеш да удвоиш грамажа (може да се замени със суров сироп от Агаве, Мед или Нерафинирана кафява захар)
♥  1/2 лъжичка ванилия
♥  60 мл. Кокосово масло
Hearts_ready_up (1)
♥  За украсата:
ягоди
шам-фъстък
♥  Начин на приготвяне:
На блата
Разопаковай барчетата QUIN BITE Боровинка и ги направи на топка, която след това внимателно разточи в желаната от теб форма. Изрежи формички като сърчице. Остави в хладилник, докато приготвяш крема 🙂
Hearts_2_cut
♥  На крема:
Миксирай в блендер суровото кашу (изцедено от водата, в която се е накисвало) заедно с ягодите, кленовия сироп, кокосовото масло и ванилията. Смесват се до гладка, пухкава консистенция. Ако обичаш сладкото можеш да добавиш допълнително кленов сироп.
Ingredients_3_Strawberries
Sana_Isidora (1)
Постави вече готовия крем в пош и шприцовай по равно количество върху всяко сърчице. Можеш да оставиш готовите сърчица в хладилника и когато дойде време да ги сервираш, само ги украси 🙂 Нарежи ягоди, поръси всяко сърчице с тях и разпръскай малки парченца шам-фъстък за вкус. Толкова е лесно!

Автор и снимки: Сана Алсбей-Драгова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *