Мода
Leave a comment

Сара Баталия, която оставя сърцето си в своите чанти

Днес, както и през всички останали дни – вдъхновението не ни напуска! Вдъхновени сме от красотата, с която хората правят изкуство, от лекотата, с която претворяват таланта си в мода, и от едно красиво италианско момиче, което се казва Сара Баталия (Sara Battaglia). Tя е един от дизайнерите, определящи бъдещето на италианската модна сцена и може да ни покаже наистина много.

%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bb%d0%b0

Сара Баталия изработва чанти и представи новата си колекцията в Седмицата на модата в Милано през току -що изминалия септември. Ще ви разкажем малко за нея и ще ви покажем красотата, стила и класата, с които ни дарява. Благодарим ти, Сара!

%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b02

Сара израства с модата и изкуството, а това е неизбежно с майка скулптор, баща художник, сестра моден редактор, и с брат търговец на изкуство и стилист на реквизит.  Още 6-годишна изработва първата си чанта от парчета плат, които краде от майка си, а малко преди тийнейджърските си години прави макети на модни ревюта и шие дрехи за семейството си от кукли Барби.

11

alalalalala

Един ден, докато обсъжда с баща си картината “Diary of a genius” на Салвадор Дали, му казва „Тате, аз знам какво искам да правя когато порасна. Искам да съм Салвадор Дали“. След като завършва училище за изкуства, Сара работи заедно със сестра си като моден редактор, но не след дълго става чирак в ателиетата  за аксесоари на различни брандове, един от които е Salvatore Ferragamo.

2233333

Така идва най- хубавата част от живота й, защото тя стартира своя собствена колекция чанти, които с един замах завладяват всички. Със своят опит и известна сестра Джована Баталия, която е моден редактор на W Magazine и младши моден редактор на Vogue Япония,  чантите й моментално завладяват червения килим и се превръщат в любим аксесоар на известни личности като Ева Лонгория, Ники и Парис Хилтън, Ева Херцигова, Блейк Лавли, Анна Делло Русо, Деми Мур и т.н.

22222222

Почеркът на Сара е във формата и кожените ресни, които според нея подчертават женствеността, когато жената се движи. За направата им използва телешка кожа от Италия, която е много нежна.  Тя обича собствените си чанти и любимите й модели са Jasmine  и Teresa. Сара винаги носи в чантата си молив за рисуване и червило. Произведенията на изкуството са скъпо удоволствие и варират от 550 евро до 1815 евро.

Автор: Ива Стефанова

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *