Chefs, urban, Кухня
Leave a comment

Севда Димитрова за добрата кухня и любовта към живота

Севда е от тези хора, които те грабват за секунди. Тя е усмихната, позитивна и много сърцата, а зад финия й облик се крие душа на истински боец, който не се предава пред нищо. Наскоро тя спечели големия кулинарен формат „Master Chef“ и го направи наистина красиво. Лекотата, с която отстоява позицията си и толерантността към конкурентите си, ни накараха бързо да развием симпатии към чаровната бургазлийка. Не крием, че е наша любимка и затова я помолихме да ни отговори на няколко въпроса, посветени на любовта към живота във всички негови измерения. Срещаме се в „The Little Things“ – едно място, което е изпълнено със светлина. Изчаквам я в градината и след няколко минути Севда се появява, придружена от любимия мъж, усмихната, емоционална и топла. 

s6

Здравей, Севда! Разкажи ни повече за себе си? Как минава един твой ден? Събуждайки се, благодаря на Бог, че съм жива и здрава. След първите глътки кафе съм вече усмихната. Независимо от това дали денят ми е по-натоварен или спокоен аз си намирам вдъхновение за нови мечти. Не умея да мързелувам, но обичам да чета книги. Не обичам да гледам много телевизия, но вечер обичам да анализирам деня си с чаша вино, гледайки през прозореца осветените апартаменти на съседните сгради. Денят ми завършва заспивайки ,изпълнена с любов до любимия човек, благодарейки на Бог, за всичко, което имам.

Как успяваш винаги да си така изпълнена с позитивни емоции? Зарази дори нас пред малкия екран с усмивката си. Кое те зарежда с енергия? Изборът с какви очи да гледаме на живота е наш. Израснах с безплатни уроци как да се радваме на малките неща, научих се на Любов! Днес живея, стараейки се да посаждам добри зрънца у хората .Мисля,че искрената усмивката е заразна, хапче срещу лошо настроение, неутрализатор на лошотия.

collage

Какво е добрата храна за теб?  Приготвената с желание, споделена с добра компания, онази, която предизвиква усмивки и е поднесена, за да направи някого щастлив. Приготвянето на храна е изкуство, начин да изразиш себе си. Вярвам в това, че „Ние сме това, което ядем и което мислим“.

s3

Кое те вдъхновява? Любовта, във всичките й форми – онази любов, която създава каузи, която ни кара да пишем стихове, да създаваме щастие за някое друго живо същество, любовта, с която някой върши работата си, необятната любов, която съществува в природата. Вдъхновението е навсякъде.

Какво те впечатлява у човека срещу теб?  Душевността.Това е най-ценното, което притежаваме. Това, което има зад обвивката на тялото, никой не може да ни го отнеме. Душевността и ума са нашата лична еволюция като човеци.

s4

Разкажи ни повече за страстта си към кулинарията. Кога се запали по готвенето? Приготвянето на храна беше неосъзната любов първоначално. Започна да ми носи удоволствие, когато осъзнах, че по този начин мога да правя хората усмихнати. Страстта дойде благодарение на това, че пътувахме много и се докоснах до различни култури, начин на хранене, продукти. Страстта доведе до пристрастяване, до желанието да сготвиш целия свят. „MasterChef “ ми даде възможност да разгърна страстта си.

s2

Знаем, че се занимаваш с фотография. Разкажи ни повече. За мен снимката трябва да разказва, да поражда чувства, да запечата момент, да съхрани спомен. Не обичам скучните и нагласени снимки. Направените във времето снимки, трябва да са като воденето на дневник или писането на книга, да ни карат да си задаваме въпроси, да намираме отговори.

s12

Благодарим ти, че ни пусна за малко в своя свят. За финал ще те помолим да ни пожелаеш нещо. Не спирайте да изпитвате удоволствие от срещите с новите лица. Пожелавам да имате вдъхновение и да сте вдъхновяващи, да сте дръзки и с широко отворени очи и сърца, за да улавяте и преоткривате и скритите лица на града!

Автор и Снимки: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *