urban, Градски Истории, Кухня, Места
Leave a comment

Шестте места в града, в които можеш да пиеш истинско кафe

Не можем да скрием любовта ни към Негово Величество Кафето, а и нямаме намерение! Признаваме си, че сме пристрастени към кофеина и не пропускаме дневната доза от него. Ето защо, тъкмо в месеца на любовта, решихме да ти покажем нашата селекция на местата в града, в които можеш да си подариш истинско кафе изживяване…

Starbucks® кафетериите са наша любима кафе спирка. Любопитен факт, за който не предполагахме е, че експертите им пътуват до фермите за кафе в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-добрите кафе зърна от сорта Арабика, и подчертават богатите им вкусове и аромати чрез специалното изпичане – Starbucks® roast. Развълнувани сме да ти споделим, че ново еспресо се присъедини към постоянното меню на веригата – новият Starbucks Blonde Roast. С по-мек вкус, но зареждащо с максимално енергия. Наслади се любимата Starbucks® напитка в която и да е от локациите на веригата в страната. Виж ги по градове тук.

 

В мястото за кафе DABOV Specialty Coffee ни води желанието да открием  “нашето” кафе сред многото специални кафета, които предлагат. Онова кафе, което усмихва деня ни и го изпълва с уханни аромати и пристрастяващи вкусове от далечни, мистични земи. Марката DABOV Specialty Coffee е гаранция, че пием едно от най-добрите кафета в света. Виж къде можеш да се насладиш на кафе селекцията на Dabov ето тук. А когато си тръгнеш, то ще е само до следващия път, когато се върнеш, за да опиташ и вземеш с теб друг вкус и друг аромат от все така специално кафе.

 

Следващoто кафе кътче, на което ще се отдадем, е West Café. Кафетериите от веригата в града под тепетата са без излишна претенция, но с отношение към детайла. Заявяват баланс между личното отношение и масовата продукция. West напитките от менюто са разнообразни – от еспресо през Тофечино, до Нутичино и Flat White кафе. В West Café ще се насладиш на истинско Julius Meinl кафе и вкусни сладкиши. Атмосферата е спокойна и ни напомня на типично виенско кафене, не само заради столовете „Тонет“. Имат нов обект в Plovdiv Plaza Mall, а можеш да ги откриеш също и на бул. Пещерско шосе № 38, гр. Пловдив.

 

Правим бягство далеч от шума и центъра на Пловдив, от пълните графици и вечното бързане. Спираме се и посядаме в Кафе-книжарница Доброта. Прекрасно място, в което можеш не само да си изпиеш кафето, да похапнеш сладко изкушение, но и да се отдадеш на любима книга. Уютно местенце, подходящо за социализиране и сладки приказки, съзерцаване на булеварда през панорамните прозорци и усамотение. А кафето, което предлагат е най-старият бранд в Европa… брандът, който вдъхновява поетите от 1862 г. Така, че подарете си такава терапия, адресът е гр. Пловдив, бул. Александър Стамболийски.

 

2 Giraffes espresso bar е разкошен кафе-бар на ул. Алабин 33 в гр. София. Ухание на кафе и френски кроасани ни замайва още с влизането, а селекцията им от кафета е невъобразимо богата – от френска преса и V60 до Флет Уайт и еспресо 100% Aрабика. Дори италианци, вкусили от кафето в 2 Giraffes, казват, че им напомня за родната Италия. Със стилен, красив интериор и любезен, приятелски настроен персонал, мястото предразполага за благотворен релакс когато си сам или с приятели и колеги. А докато се наслаждаваш на ароматното кафе, имаш възможност и да доработиш нещо извън офиса (имат отличен wi-fi), или пък просто да наблюдаваш забързаните минувачи и потракващия от време на време минаващ трамвай.

 

Време е за заслужена следобедна кафе пауза. Отбиваме се в едно от местата на веригата ONDA coffee break. Баристата с любов ни прави кафе със смлени на момента кафе зърна Caffe Diemme – един от най-старите италиански брандове за производство на печено кафе. В Onda използват бленд от 5 вида кафе Арабика, обработени чрез ферментация, което е гаранция за сладък и плътен вкус. Еспресото е в оригиналния му вид: в обем от 30 мл. Това осигурява напитка, богата на етерични леки и тежки масла, както и на достатъчна доза кофеин. Приготвянето на кафе тук е превърнато в малък ритуал, а ние имаме нужда от това след лудия натоварен ден.

 

 

Автор: Мариета Илиева

Снимка на корица: Момчил Николов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *