Артисти, Изкуство
Leave a comment

Силвия Якорудска

   Прекрасен слънчев следобед. Намираме се на пристанище Варна и с нетърпение очакваме Силвия. Тя пристига навреме с широка усмивка и шарена прическа на плитки. Снимките започват и нашата главна героиня веднага решава, че иска да ни потанцува. Наслаждаваме се на морето, ритъма на реге музиката и танца. След сесията сядаме на сладка раздумка за музиката и страстта в нея. Силвия е един от създателите и хореограф на LIONS Сrew. Тя е мечтател, тя е любов, тя е емоция! Представяме Ви я с удоволствие.

Здравей. Разкажи ни за теб и с какво се занимаваш?

Казвам се Силвия Якорудска. Родена съм във Варна. На 30 години съм.Танцувам професионално от 10 години, но започнах на 15. Занимавам се с още куп други неща, свързани с изкуство, и с това да изразявам себе си и това, което съм. Имам детенце на 7 години. Прекрасно и сладко момченце на име Филип.

Кога разбра, че можеш да танцуваш?

От малка обичам да се поклащам в ритъм и винаги ме караха да танцувам, когато се събирахме с роднините ми. Беше ми забавно и интересно. По-сериозно погледнах на нещата, когато моята майка дойде да ме гледа на първата ми изява пред публика на един танцов спектакъл, когато бях на 15 години. След като свърши, тя ми каза: „Силвия, не знам какви са ти намеренията спрямо танците, но си пълно дърво. Думите й много ме мотивираха и исках да й докажа, че греши!

Защо реши да се занимаваш професионално с танци?

Не съм го решила, то стана от само себе си. Много обичам да танцувам и влагах цялата си енергия и любов в това и този път ме отведе натам.

Кой е любимият ти стил танц и защо?

Любимите ми стилове са „денсхол и „афро бийтс. Защото музиката, върху която се изпълняват тези стилове, ме кара да се движа натурално и свободно, без да мисля. Усещам тези два стила най-близко до мен.

Разкажи ни за LIONS Сrew.

Lions Сrew е моят отбор. В него има хора, с които съм от самото начало. Единият от тях е моята сестра Валентина Якорудска. Lions Crew е идея и доказателство за това, че хората, обединени в една кауза, са силни и могат да сбъдват мечтите си заедно. За съжаление в момента нямам много време да отделям за отбора ми, защото съм се фокусирала върху себе си и в това аз да се уча, за да има какво ново да им дам. Със сигурност ни предстоят много нови и яки проекти заедно.

Какво правиш в свободното си време?

В момента нямам много свободно време, защото работя и творя много. Дори с моите приятели се шегувам, че ще направя песен, която ще се казва „Нямам време, защото всеки път това им казвам нямам време. (смее се) Със сигурност, когато имам свободно време, предпочитам да го прекарвам с най-близките си хора.

Коя е най-голямата ти любов?

Има много видове любов. Аз обичам много… Най-голямата ми любов са близките ми хора и след това нещата, които правя. Обичам любовта във всичките й измерения.

Ти си вечно усмихната. Няма как да не те питам какво те кара да се усмихваш?

Хубавите моменти, веселата компания, смешките на Филип, когато виждам хората около мен щастливи, също се усмихвам. Радвам се на живота.

За какво мечтаеш?

Мисля, че няма да ми стигнат цял ден и цяла нощ да разкажа за моите мечти. Аз смятам, че хората трябва да мечтаят всеки ден, дори и за невъзможни на пръв поглед неща. Много често си давам сметка, че много от мечтите си съм ги осъществила и не искам това да спира. Не бих разкрила мечтите си пред никого, защото смятам, че това са неща, които са много лични и съкровени за всеки един от нас. Мечтая всеки ден!

Коя е CC (Сиси)?

Всеки ден научавам нещо ново за себе си и всеки ден се питам същото. Опитвам се да бъда най-добрата версия на себе си. Сиси е емоция!

Пожелай ни нещо.

Пожелавам Ви да бъдете здрави и креативни. Да вдъхновявате и да предизвиквате хората да бъдат себе си!

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Цанислав Христов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *