Music, Артисти, Събития
Leave a comment

STAN NO¡R, „Моята песен“ и една сбъдната мечта в повече

“И да слушам как туптят сърцата ни – в ритъм. Стара плоча, нова песен, писана за нас, само за нас.”

Ако вие вече също си припявате тези думи, не сте сами! „Моята песен“ със специалното участие на звезди на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour е толкова безгрижна и ритмична, че само да затворим очи и вече сме на плажа, обградени от любимите си хора и в блажено безгрижие.

Разбира се, веднага потърсихме вдъхновението зад нея! В края на май месец ви споделихме за конкурса за писане на текст за летния хит на Coca-Cola. Всеки любител на музиката можеше да участва със свой авторски текст, а голямата награда за победителя бе уникалната възможност едни от най-популярните звезди в България да изпълнят именно неговата песен и то на най-мащабната музикална сцена в България – тази на Coca-Cola The Voice Нappy Energy Tour. 

След получените повече от 300 текста, Coca-Cola събра артисти от най-големите продуцентски компании в България – Михаела Филева, Михаела Маринова и TITA, които бяха експертното жури, определило финалистите в конкурса, а големият победител беше избран чрез публично гласуване в платформата MySparx. Трите звезди не просто журираха събраните предложения, но и взеха участие в изпълнението на „Моята песен“, както и клипа към нея заедно с CHOKO, Ballan, Eva Parmakova, Yoana, 4Magic и Gabby G. Песента вече е факт и е страхотна! Но голямата изненада бе и участието на самия победител – Стан! 

Трябва да признаем, че ако не знаехме, че това е първото му музикално участие, нямаше да повярваме! Стан не само изглежда, но и звучи като истински професионалист! И ако има едно нещо, в което сме сигурни, то е че уникалната възможност да създаде летния хит на Coca-Cola „Моята песен“, е първото стъпало по пътя на една страхотна музикална кариера! 

И понеже целта ни винаги е била да ви представяме готини хора, които обичат това, което правят, и истински вярват в себе си, днес искаме да те запознаем със Стан! И оставяме на него да ти представи своята песен. 

Стан, кажи ни – каква беше първата мисъл, която мина през главата ти, когато разбра, че ти си победител в конкурса на Coca-Cola „Моята песен“? 

Първата мисъл, която ми мина през главата, когато ми се обадиха беше – „Хей, това е невероятно. Дръж се прилично, все пак още говориш по телефона“ :D. Исках да изкрещя от радост. След  това се замислих…. „Чакай, ще трябва да пея пред няколко хиляди човека на Батенберг?“ Все още се вълнувам, като пред премиера.

А какво беше първото нещо, което направи?

Пуснах си любимата си песен, надух колоните и си направих мини jam session (извинявам се г-жо Илиева 😀 ). Бях много, много щастлив. Веднага се обадих на семейството и близките ми, защото те също вряха и кипяха в състезанието и ме подкрепяха безусловно.

Как дойде вдъхновението за текста на песента?

Първо се вдъхнових от сезона навън. Обожавам лятото.  Това е сезон, в който хората се влюбват, впускат се в приключения и посещават невероятни нови места с близките си хора. Прекарват точно онези специални моменти, за които се пее в парчето. Второто основно място, от което се вдъхнових, бе и кампанията с думичките на Coca-Cola в MySparx, Coca-Cola Stories, която ми даде много идеи за това как да конструирам текста и какви точно елементи да вкарам в него.

Коя е любимата ти част от „Моята песен“?

Леле, трудна работа :D. Имах си любима част до преди да чуя песента записана и как всеки един от изпълнителите интерпретира текста по свой уникален начин. Сега не бих могъл да избера любима част, защото всички са се справили страхотно и звучат невероятно.

Една страхотна изненада е твоето участие в клипа и изпълнението на песента. Трябва да признаем, че изглежда сякаш го правиш от години! Бързо ли влезе в роля?

Благодаря сърдечно за комплимента. В началото бях доста нервен, въпреки че и преди съм се снимал и излизал пред камера. Но целият екип на Bashmotion и Coca-Cola бе много отворен и ми помогна страшно много. Притеснението изчезна веднага щом започнахме да се шегуваме едни с други по всякакви въпроси. Тогава нещата като че ли се отпуснахa и получиха от раз.

Ще ни споделиш ли за някоя забавна случка от снимачната площадка?

Най-забавното нещо, което си спомням, бе как режисьора на клипа – Bash (Павлин Иванов) ни надъхваше преди всеки дубъл с фразата „Хайде, давай, и не забравяй – Бъди Велик“, викайки на висок глас близо до плажната ивица. Доста хора се обърнаха, сигурно ни помислиха за луди. Накрая му обещахме да му щампираме тениски с фразата. Станахме „Бъди Велик“ Squad.

Клипа на „Моята песен“ е много летен и енергичен. Какво беше усещането да го видиш завършен?

Усещането беше страхотно. Да видя целия клип завършен и готов ми донесе невероятна емоция. Няма по-хубаво чувство от това, нещо което си сътворил с толкова прекрасни артисти, снимачни екипи и креативни хора, да достигне до публиката, и те да отвърнат по този топъл и готин начин.

На 14 септември в София песента ще бъде изпълнена за първи път на живо от звезди на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour заедно с теб самия на най-голямата музикална сцена от турнето. Вълнуваш ли се?

Не само се вълнувам, ами всеки път когато си помисля, сърцето ми започва да бие като лудо. Очаквам емоцията да е огромна и само се моля да не си забравя текста! (Смее се)

Това ли ще бъде първото ти излизане пред публика?

Излизал съм пред публика и преди, защото съм завършил актьорско майсторство и драма, и в университета сме изнасяли доста представления, но никога в подобни мащаби.  В момента получавам ценни съвети от мои приятели и колеги. Казват ми да бъда себе си и просто да се забавлявам. Стискайте палци!

На едно място се пее: „Движим се по вятъра в хармония, летим по ноти – истинска магия, влюбени докрай в живота.“ Струва ни се, че „летенето по ноти“ ти е отлично познато. Каквa е ролята на музиката в твоя живот?

Музиката е неизменна част от моя живот. Още от малък обожавах да слушам радио и да усилвам звука до максимума, за нещастие на съседите ми. Не минава и ден без да слушам музика поне един-два часа, особено когато съм в движение. Плейлистите ми постоянно се менят и много обичам да откривам нови изпълнители и банди. А сега се опитвам да превърна тази неизменна част от мен и в нещо по – голямо. Позволявам си да мечтая, но само по малко. Стъпка по стъпка :))

Възможността да напишеш летния хит на Coca-Cola е само първата крачка към сбъдването на една мечта. А какви са плановете ти от тук нататък?

В момента подготвям няколко кавъра, с които ще се опитам да изненадам публиката, защото сме ги направили по малко по-различен начин с голяма доза нови елементи в тях. Отделно подготвяме и редица авторски парчета, които планирам да издам постепенно стартирайки още тази есен. Нямам търпение да споделя това, което правим в момента с хората и съм изключително благодарен на всеки гласувал за мен в конкурса и помогнал ми да стигна до тук, както и на невероятният екип на Coca-Cola, който ме накара да се чувствам като част от тяхното голямо семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *