Артисти, Изкуство
Leave a comment

Стефан Вълдобрев

Той е артист, за когото всяка дума ще е малка, защото носи харизма, която не можем да затворим в словесни рамки. Певец, актьор, истински поет и вдъхновител, но най-вече човек – Стефан Вълдобрев пали сърцата ни и ни води за ръка към морето, макар да е есен. Днес ти го представяме в един малък етюд от забързаната градска пиеса, но нали в най-малките неща се крие най-голямото значение?

Здравей, Стефане! Как минава един твой ден?

По-добре да ти разкажа за една моя седмица. Беше края на август… В понеделник – десет часа репетиции на пиеса в Сливенския театър. Във вторник – репетиции до следобед, после се качвам на колата, Созопол, саундчек от 16.00 и концерт от 20.00 на Аполония. Сряда сутрин – на колата и обратно в Сливен, десет часа репетиции. Четвъртък – репетиции до следобед, на колата към Пловдив, саундчек от 16.00 и концерт от 20.00 в Летния театър. Петък рано сутрин – на колата, обратно в Сливен, десет часа репетиции. Събота – репетиции до следобед, качвам се на колата, Каварна, вечерта концерт на площада. Неделя рано сутрин – на колата, в 11.00 в Пловдив, започваме  репетиции на нова пиеса. На 11 септември премиера в Пловдив, на 14 септември премиера в Сливен… Нито го казвам като оплакване, нито като хвалба… това е една реалност, в която съм от много, много години. Такъв е моят ден и за мен той е прекрасен, вдъхновяващ, пълноценен и съдържателен. Движение и път. Четири пъти сменям маслото на двигателя от април досега (усмихва се). Петдесет хиляди километра. Обиколката на Екватора.

Как би се описал с три думи?

Завеян, замислен, задъхан

Кои са хората, които те вдъхновяват?

Това са хората, които виждам по време на концертите и след това… Разговорите ни, думите им, снимките, писмата, видеата, които изпращат… всичко това ме вдъхновява и осмисля работата ми.

Участваш в разкошния проект Plovdiv Jazz Fest 2017, разкажи ни малко повече за идеята и партньорството ти със Свилен Ноев, Павел Терзийски и Орлин Павлов.

Идеята наистина е страшно интересна – четирима поп и рок изпълнители да представят хитовете си в джаз аранжименти. Засега единствено общувам с авторите на проекта -Мирослава Кацарова и Миро Турийски, но нямам търпение да се срещна с останалите колеги и да почнем репетиции. Мисля, че ще бъде доста интересно на 3 ноември в Пловдив.

Какво ти предстои занапред?

Осново филмови проекти. Започвам снимки като актьор в два игрални филма – пълнометражен и късометражен. Започвам снимки и като режисьор на един документален филм. Последните години посветих на музиката и мисля, че е време да обърна внимание и на пътя, който съм поел в киното. Разбира се концертите с Обичайните запоздозрени си продължават. Имаме Европейско мини-турне в Лондон, Люксембург и Брюксел на 20, 21 и 22 октомври и голям концерт в Клуб Терминал 1 на 26 октомври. Пускаме четвърти тираж от албума 10 1/2 и също така го качваме на винил с идеята по Коледа да предложим на публиката възможността да го има на плоча. Също по това време се надявам да излезе от печат и една книга с поезията от песните ми.

Къде намираш Любовта?

В семейството, в приятелите, в колегите, в публиката… във всеки завой от пътищата на красивата ни страна.

Сподели ни една своя мечта!

Дa се вслушам в думите на песента “По-полека” и се науча да ги спазвам… 🙂

Автор: Цветана Бонева

Фотограф: Соня Тракийска 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *