featured, Мода
Leave a comment

Superga – кецовете, които носят душата на града

Вдъхновени от лятото, което си отиде, но ни заплете в своя вихър от емоции, пожелахме да научим повече за Superga – нашия най-верен спътник в града. Разходихме се из слънчева София с Ваяна Данаилова и Ballan, за да заснемем усмивките им, радостта от живота и младостта, която им отива. С нас бяха Креми Русева и Детелина Керин, които ни разказаха повече за вдъхновението, с което са се захванали да популяризират италианската марка в България, както и за самите Superga – кецовете, които носят душата на града.

Здравейте, Креми и Детелина! Разкажете ни малко повече за Superga.

Брандът е създаден на 3 октомври 1911 г. Компанията Anonima на Azioni Walter Martiny започва да произвежда непромокаеми ботуши с гумени подметки и обувки с вулканизирани гумени подметки. През 1934 г. Superga® отправя поглед предимно към спортни модели, подходящи за тенис, баскетбол и фитнес. През 90-те години всеки италианец е имал и е носел Superga. Най-популярният модел – 2750, се произвежда от 1925 г.


Всяко селебрити по света носи този модел – от Кейт Мидълтън, до Стивън Спилбърг, световно признати дизайнери като Долче и Габана, певци и актьори.


Знаем, че работата Ви носи и огромно удоволствие. С какво Superga са по-различни от останалите спортни обувки на пазара?

На първо място, качествата на обувката – материал, дизайн и, разбира се, комфорт. Брандът ни е спортно-елегантен. Тоест Superga можете да носите и с дънки, и с официална рокля или костюм. Имаме голямо разнообразие от модели, изработени от висококачествена кожа на крокодил, акула, питон, щраус, както и велур, плюш, памук, дори и от лазерно обработено дърво.

Какво Ви предстои през идните месеци?

Нов сезон – есенно/зимен. Популяризиране на бранда ни чрез масивна кампания в социалните мрежи, фотосесии с известни български лица, статии в списания и различни медии.

Най-важното събитие, свързано със Superga, беше участието ни за първи път на Sofia Fashion week от 26 до 28 септември в хотел „Маринела“, Конгресен център „Ефе“.

А през изминалите месеци направихме страхотна реклама с балета на клуб „Мегами“. Обухме танцьорите с наши кецове. Работим вече с няколко нови и много модерни заведения. Не на последно място – прекрасната фотосесия, която направихме през топлите дни с Калоян и Ваяна.

Стискаме палци на Ballan във „Фермата“!!!

 С какво Superga спечели лично Вас?

За първи път видях и се запознах със Superga в Лондон, Великобритания. В един от най- известните Лондонски магазини Harrods. Моделът, който толкова много ме впечатли, беше ко- брандинг между Superga&Versace. Впоследствие разучих добре марката и разбрах, че Superga прави много общи модели със световноизвестни дизайнери. След време стана така, че започнахме да я продаваме!

 Как и къде можем да намерим моделите на марката?

В официалния онлайн магазин на Superga: www.superga.bg

Очаквайте скоро и реален магазин в някой от столичните молове.

Автор и Фотограф: Цветана Бонева

Видео: Мариана Станчева

Музика: Бате Пешо

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *