urban, Кухня, Рецепти
Leave a comment

Любимият ни Black Angus Т-боун стек от говеждо месо, гарниран със свежа салата

   Навън става все по-студено, а ние – все по-гладни! В един от последните приветливи дни на ноември правим барбекю на двора с любимата ни рецепта за Black Angus Т-боун стек от говеждо месо. Истината е, че месото е толкова крехко и ароматно, че не му е необходимо нищо повече от малко черен пипер, сол и щипка страст.

Т-боун стекът ни е толкова любим, защото съчетава контрафиле и бонфиле, а днес се глезим със специалната селекция Nebraska Black Angus на Vivenda. Разбери как го направихме…

Всичко, което ти трябва, е:

Какво направихме ние?

Размразихме стека. Хубаво заредихме барбекюто с дърва и въглища и го запалихме, когато стана приятна жар, сложихме стека върху скарата. За апетитен medium се целим по десетина минути на страна, може и малко по-малко, в зависимост от силата на жарта. Добре е месото да не прегаря, за да може да запази соковете си и да остане сочно.

Гарнираме със свежа салата с пъдпъдъчи яйца, червен лук и чери домати, обилно залята със зехтин. Добавяме и любим сос – в нашия случай съчетаваме приятния сладък вкус на стек сос ROADHOUSE „Stonewall Kitchen“, с който можеш да намажеш стека малко преди да го свалиш от огъня или да похапнеш с късче хляб. Най-накрая оставяме стекът да „отпочине“ и го поръсваме със свежи кристалчета сол „Малдон“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *