urban, Здраве и красота
Leave a comment

Тайната на здравата кожа с Medik8 Hydr8™ Day 360

Днес ще ви запознаем с висококачествената професионална медицинска козметика на Medik8, носител на множество награди, с подчертана научноизследователска дейност в областта на грижата за кожата.

Обект на статията е продуктът Medik8 Hydr8™ Day 360, който представлява дълбоко хидратиращ ежедневен крем с лека текстура, за всякакъв тип кожа, който прилагах на лицето си в продължение на един месец по веднъж на ден. Първото нещо, което прави впечатление, са включените в състава му интересни иновативни съставки, сред които има Anti-A.G.E комплекс – специална формула, предназначена да предотврати гликирането. В случай че не сте запознати – гликирането е една от основните причини за стареене на кожата и е процес, при който захарните молекули реагират неензимно с протеини или мазнини, което води до загуба на тяхната еластичност и деформации. За наш „късмет“, разбира се, се оказва, че най-податливи на гликиране са колагенът и еластинът, като в крайна сметка кожата ни губи своята еластичност и се образуват бръчки. Така че, момичета, ако до този момент не сте знаели, имате още една причина да оставите изкусителното десертче, преди то буквално да ви остави отпечатък на лицето.

Установено е, че след 35-годишна възраст гликирането започва да се увеличава все повече, като за това значително допринасят и UV лъчите. За това, разбира се, е помислено и кремът Medik8 Hydr8 Day 360 освен слънцезащитен фактор, има и нещо, което определено предизвиква интерес  – аминокиселината Ectoin®. Любопитното при нея е, че е открита при изследване на т. нар. екстремофилни бактерии, издържащи на силно засушаване и екстремни температурни промени и именно това е веществото, което ги защитава от разрушителните влияния на околната среда. Ectoin® има забележителни предпазващи клетките свойства, като увеличава имунозащитните им функции и намалява вредата от излагане на слънце. Освен това има способността да се свързва с големи количества вода, като това допринася и поддържането на хидратирана кожа.  

Относно хидратацията, научните екипи от Medik8 специално са разработили системата Moisture Magnets™, чиято запазена марка е патентованата комбинация от овлажнители с изключително действие за задържане на влага в кожата.

Както е известно, първата и основна причина за стареене на кожата са процесите на окисление. Кремът за лице Medik8 Hydr8™ Day 360 съдържа ензимът с антиоксидантно действие супероксид дисмутаза, който, естествено, се среща в почти всички живи организми и подпомага борбата със свободните радикали, с които организмът ни е атакуван през абсолютно цялото време. Това действие е подпомогнато и от известния на всички  витамин C, който също е под специална стабилизирана форма, разработена в лабораториите на Medik8, и извършва своето антиоксидантно действие, намалява възпалението и стимулира синтеза на колаген.

При нанасяне кремът е изключително лек и попива моментално, като освен това са необходими доста икономични количества за постигане на желания ефект от свежа като праскова кожа. Определено мога да заявя, че забелязвам положителни промени в текстурата на кожата ми, която е много по-изравнена, гладка и мека спрямо преди и смело се наслаждавам на слънчевите летни дни.

  

И все пак не забравяйте, че истинската красота идва отвътре – яжте повече плодове, пийте повече вода, наспивайте се, обичайте се такива, каквито сте, и се радвайте на живота, защото без тези неща нито един крем няма да направи чудеса!:)

Автор: Неда Анастасова

Фотограф: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *