Здраве и красота
Leave a comment

Тайните за по-цветно лято на Лилия Стойкова 

Август или така нареченият „следобед на годината“ ни среща с пъстроцветната Лилия Стойкова. Тя е брокер, модел и дизайнер на вази. Експлозия от цветове, събрани в тялото и ума на една жена. Днес тя ни разказва за своето лично лято и споделя какво я кара да се чувства най-комфортно в него. 

Здравей, Лили. Как прекарваш своето лято? 

Определено лятото ми е наситено с емоции! Не е лесно да балансираш между отговорност и удоволствие, но мисля, че се справям и така удоволствието винаги е по-сладко! 

Успяваш ли да съчетаваш начинанията си като брокер, модел и дизайнер – с почивката? 

Винаги съм имала натоварено ежедневие, налага ми се да съчетавам различни видове дейности в едно, но всъщност само така се чувствам себе си! Освен това смятам хаоса за мой личен метод на подредба и уникален начин на живот. 

Къде откриваш себе си? В сините цветове на вълните или в наситено зелените гори? 

И двете имат своят чар и полагащите се към него изживявания. Морето ме води до безтегловност, до една лека утопия… сякаш приспивам душата си. Докато планината ми дава бистрота и задълбоченост. Но, ако трябва да бъда честна, и на двете места имам незабравими моменти! Дори такива, които трябва да запазиш само за себе си, припомняйки си ги с… лека и срамежлива усмивка. 

Ти си човек на изкуството. Предполага се, че всичко което носиш, трябва да бъде естетически издържано. Ще ни споделиш ли на какво държиш, когато подбираш летните си визии? 

Да, естетиката ми е стихия. Придържам се към обичайните заподозрени – бански костюм и слънчеви очила. През работното си време заменям банския с подобаващи дрехи, но вярвате или не, успявала съм да сложа и цял бански от колекциите на ViAn Swimwear с официален панталон! 


Тайните ти оръжия срещу слънцето са… 

Определено слънчевите очила. Все пак зрението е най-ценното ни сетиво и трябва да се грижим за него по подобаващ начин. 

Избирам алтернативни модели, които мога да съчетавам с всичко и навсякъде. Моделите следват модните тенденции при очилата, но се отличават със силна индивидуалност и собствен почерк, използват се изключително иноватовни леки материалиа, а стъклата предлагат пълна защита от UVA и UVB лъчи, както и максимална защита срещу отблясъци. Слънцето е страхотен съюзник за така желаният тен през лятото, но очите ни имат нужда от протекция. Ето защо това е нещото, без което наистина не мога да се справя! 

Имаш ли любими брандове и с какво се отличават те? 

О, да! Обожавам нещата, направени с мисъл и сърце. Два от примерите ми са моделите на ръчно изработените Mykyta от Grand Optics, за които разказвам по-горе и банските костюми на ViAn Swimwear. Освен това брандът ViAn Swimwear има и линия за цялото семейство – не е ли страхотно?! Цветни, оригинални, артистични и предизвикващи интерес, техните бански са моята голяма находка това лято. Ето, това са брандовете, които превърнаха лятото ми в по-екстревагантно и вълнуващо! 


Какви са плановете ти и какво си пожелаваш до края на горещото лято? 

Плановете ми са до края на септември да продължа да пътувам, било то до любимото море или някъде из съсредоточаващата ме планина. Имам проекти, които трябва да завърша, но бих могла да се справя с тях и в движение. Пожелавам на себе си и на всички вас: това, на което се надявате, да се сбъдне и дори да надмине очакванията ви. Така че накрая да останете най-приятно изненадани!

За визията на Лили се погрижиха от Grand Optics и Vi An Swimwear.

* Специални благодарности на малкия и послушен модел – очарователната Агуая Чанов.

Автор и снимки: Мелани Ширкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *