Лицата
Leave a comment

В гардероба на Грациела и Десислава Сандеви

Банско. Прекрасен слънчев мартенски ден. Отиваме на гости на едни усмихнати и истински момичета. Посрещат ни с прегръдки. Удивени сме от тяхната прилика, която на пръв поглед е неразличима. Излизаме за снимки, които преминават с лекота и смях през сълзи. После сядаме на по чаша лате и започваме дългоочаквания разговор за живота, модата и как момичетата вярват, че са благословени. Представяме ви най-слънчевите близначки и техния разказ за това как животът на едни 23-годишни дами може да бъде пъстър и изпълнен с неочаквани моменти и мечти. Потопете се в света на Граци и Деси…

v_garderoba_na_desi_i_graziela (6)

 Кои са Десислава и Грациела?

 Г: Дядо ни описваше така: Звездичките на дядо! Може би той е знаел какво ни очаква и има защо така да ни нарича.

Д: От деца се занимаваме с извънкласни дейности, като започнахме с модерен балет, след това преминахме към хип-хоп танци и едновременно с това се записахме на школа по актьорско майсторство.

Г: До ден-днешен призванието ни е да сме на сцена и да радваме хората с нашата double dose of positive emotions (двойна доза позитивна енергия).

Три неща говорят сами по себе си за нас и те са: ТАНЦЪТ, МОДАТА И ОБИЧТА МЕЖДУ ДВЕ СЕСТРИ!

v_garderoba_na_desi_i_graziela (10)

 Разкажете ни малко повече за себе си? С какво се занимавате?

 Г: Хахаха, Деска, ние с какво не сме се занимавали, това може би е по-точният въпрос? (смее се)

Д: Нека да помисля, ето, даже наскоро започнахме да тренираме и кикбокс, но не професионално.

Г: Нека започнем по същество, та това, с което винаги сме искали да се занимаваме и учим, е актьорско майсторство. Искахме да запишем НАТФИЗ, но нямахме финансовата възможност, тъй като сме две и разходите са двойни. Но въпреки това ние не се отказахме от нашата мечта да бъдем на сцена! Затова пък майка ни реши да ни запише във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, специалност Туризъм.

Д: И няма да повярвате какво ни се случи. Още първия семестър една преподавателка ни предложи да участваме в проект, който представлява театрален спектакъл. Идеята беше чрез този проект на културно-историческа тематика да класираме Търновград за културна столица на България. Така с Граци получихме едни от главните роли и имахме честта да стъпим на сцената на МДТ (Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“).

v_garderoba_na_desi_i_graziela (13)

Г: Никога няма да забравя момента, когато започна нашата комедийна сценка и още при първия ни диалог публиката избухна в смях.

И като говорим за театрални спектакли, миналата година март месец имахме честта да сме част от танцов спектакъл, на който ние двете бяхме хореографи. Трудната задача за нас беше да научим балерини да танцуват хип-хоп, т. е. от професионален класически балет, към напълно противоположен стил танци – хип-хоп, и то с наша лична хореография. За пореден път ни се отдаде възможност да се потопим в магията на театъра! (Драматичен театър „Иван Радоев“ – гр. Плевен).

v_garderoba_na_desi_i_graziela (12)

Д: Времето ни беше доста ограничено, пътувахме всеки уикенд от Търново до Плевен, за да успеем да завършим спектакъла. Чувството е уникално – да виждаш желанието на тези деца в очите и да знаеш, че във всеки един момент ти си пример за тях, те следват всяка твоя крачка и най-вече тяхното признание и доверие, което ни гласуваха.

Г: След този спектакъл решихме с Деска да наемем зала и да започнем да преподаваме хип-хоп танци в Търново, докато учихме. Събрахме си сами деца от училищата, като разлепихме плакати и раздадохме флаери.

Д: За съжаление ни се наложи да заминем за Англия и трябваше да прекъснем тренировките.

Г: Неслучайно са ни се случили тези неща. Според нас всичко се случва с причина… Нека Деси разкаже за началото на участията ни в тв реклами и видеоклипове.

v_garderoba_na_desi_i_graziela (8)

Д: Преди 4 години участвах в първия конкурс, в който бяха тръгнали „на лов“ за усмихнати момичета с отличен моден усет. Конкурсът се проведе онлайн, чрез изпращане на снимка, и наградата беше професионална фотосесия, подарена от FashionInside.bg

v_garderoba_na_desi_i_graziela (7)

Г: Спомням си, че и аз участвах с абсолютно същата снимка, но с различна палитра дрехи от на Деси.

Д:  Така, без да очаквам, седмици по-късно разбрах, че съм спечелила конкурса…

Г: И аз й казах: Или идвам с теб, или аз ще се престоря на теб! (смее се)

Д: Интересното наистина беше как двете се появихме ръка за ръка, а всъщност те очакваха само мен. А тяхната реакция беше: Леле, колко са еднакви, ще се получи страхотна фотосесия, ако ги снимаме и двете!

v_garderoba_na_desi_i_graziela (2)

Г: Аз съм си късметлийка, ама то покрай едната винаги намазва и другата (смеят се).

Снимачният ден мина като по филмите, изключително сме благодарни на Деси Ранчева и на целия екип на FashionInside.bg. Чрез тези снимки ни извикаха на кастинг за реклама на голям български GSM оператор. На самия кастинг имаше толкова много близнаци и беше странно да се запознаем с други като нас. Избраха ни и благодарение  на рекламата се запознахме с режисьора Драго Шолев. Тук е моментът да кажем: Драгооо, обичаме те и никога няма да забравим думите ти: „Момичета, аз ще ви направя известни“.

v_garderoba_na_desi_i_graziela (14)

Д: Ииии, две години по-късно Драго ни се обади лично да ни предложи отново да работим заедно, в друга реклама на известен български сайт за видеосподеляне, с участието на известни лица, едно от които беше Криско. Бяхме толкова развълнувани и щастливи!!! Благодарим на Драго и на целия му екип за доверието и професионализма!

Г: Тези изяви ни направиха малко по-популярни и лятото на 2016-а един познат, който е музикант, ни предложи да се снимаме в новия му видеоклип. Най-вълнуващото беше, че снимачният ден се състоя на покрива на 16-етажен блок в гр. Бургас с изглед към морето. Искрени благодарности на Димитър Атанасов и Христо Младенов!

v_garderoba_na_desi_i_graziela (3)

Какво трябва да има една жена в гардероба си за перфектния стрийт стайл аутфит?

 Г: За перфектния стрийт стайл веднага си представих една мацка с бяла тениска/риза, кожено яке, свежи светлосини дънки и високи кецки (на платформа).

Д: Да, а и белите тениски са за всеки повод. А на мен в главата веднага ми се появиха близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън. Като се замисля, техният стил е доста провокативен и доста смело експериментират .

 Обличате ли се еднакво?                            

 Г: Първо, бих казала, че ние винаги сме се откроявали от другите хора, и макар да сме близначки, предпочитаме да не се обличаме еднакво, дори напротив, така имаме по-голям избор за дрехи.

Д: Но като малки са ни обличали еднакво, и даже когато сме се гледали на снимки, ние самите не можем да се познаем коя коя е. (смеят се)

Има ли нещо, с което никога не се разделяте?

 Г: Аз не се разделям с теб (към Деси), нито ти с мен. (гледат се)

Д: Не! По-скоро ти не можеш да живееш без мен! А аз мога!

v_garderoba_na_desi_i_graziela (1)

Г: Има, да! (споглеждат се) Мисля, че и двете се досещаме за едно и също нещо, и това са гривнички от розов кварц – камъка на любовта, които са ни подарък от мама!

Д: Тъй като засягаме главно модата, бих добавила това, че ние имаме фетиш към шапки и почти не излизаме без шапка на главата, която да е подходяща на облеклото, било то шапка с козирка, шапка бомбе или шапка тип борсалино като на  Венци’Венц. (смее се)

Какво има в гардероба на Деси и Грациела?

 Д: Аз винаги съм харесвала свежите цветове, за мен няма летен, няма зимен сезон, обичам да съм цветна и нестандартна. Дали ще е рокля на пайети, панталони на райета или изсулени дънки. Това ще намерите в нашия гардероб. Доза нестандартни вдъхновения и изчанчен стил.

v_garderoba_na_desi_i_graziela (11)

 Пожелайте ни нещо?

 Г: Аз ви пожелавам да бъдете все по-вдъхновени, по-креативни, все така истински и удовлетворени от това, което правите! И не ни забравяйте, ей!

v_garderoba_na_desi_i_graziela (5)

Д: Аз ви пожелавам много поводи за усмивки, да сте заобиколени винаги от позитивни и истински хора. Бъдете успешни… Обичайте и бъдете обичани. Няма по-хубаво нещо от това да изпитваш удовлетворение от работата си и да си добър в това – продължавайте все така!

v_garderoba_na_desi_i_graziela (4)

Повече за тях може да видите тук.

Автор: Мариана Станчева и Цветана Бонева

Снимки: Цветана Бонева и Мариана Станчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *