Артисти, Изкуство
Leave a comment

Вълшебните светове на Рени Хаим в новата й изложба

Рени Хаим е творец, който оставя своя почерк по изключително очарователен и уникален начин. Картините й са изпълнени с форми, които сякаш заживяват свой собствен живот отвъд платното. Те са смели, богати на емоция и много колоритни, каквато е и тя самата. Вдъхновени от магичните творби на Рени Хаим, ние поискахме да поговорим с нея, за да ни разкаже за своите пъстри светове, за силата на изкуството и за бъдещата си изложба.

unnamed

Здравей, Рени! Разкажи ни малко повече за новата си изложба. Като цяло моето творчество спада към тъй нареченото течение в изкуството „оптична илюзия“. Новата изложба в някаква степен е продължение на предишната. Разбира се съм насочила вниманието си да развия една конкретна линия.

unnamed-1

Как дойде идеята С какви материали работиш и кой е най-благодарният от тях? Идеята дойде случайно, а може би и не съвсем случайно! Материалът който използвам ми помага много в тази посока. Основата върху, която работя е плексиглас. Това дава особена въздушност на картините. В същото време рисунката е тази, която създава чувството на обем и триизмерност. Към това се прибавя и факта, че е работено от двете страни на плоскостта. Картината няма гръб!

unnamed-3

 Знаем, че живееш и в Америка. Какви са разликите между изкуството тук и това, което си видяла, усетила и докоснала там? Да, истина е, че често пътувам и доста време прекарвам в Америка, но аз не живея там. Признавам, че тези пътувания ми дават много и по някакъв начин дават своето отражение в творчеството ми. Истината е че всеки творец, когато започне да твори, остава сам с мислите си, с настроенията си. Тогава забравяш за външния свят. Единственото, което остава, е идеята в главата ти и желанието да й дадеш образ.

alalalala

unnamed-4

 Къде ще се състои изложбата ти? Изложбата ще се състои в Пловдив в една от престижните галерии на града – Червеното Пони от 14 до 30 октомври. А защо Пловдив? Пловдив е културната столица на България! За мен е чест да открия изложба там!

Фотографии: Соломон Франсес

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *