Лицата, Събития
Leave a comment

За трета поредна година кампанията „Здравей, красив град!“ променя градската среда в България 

Cif отново е тук, за да внесе промяна, трансформирайки мръсното в чисто и грозното в красиво.

Очакват ни три нови градски шедьовъра от творческия екип на Cif.

Първият градски шедьовър за 2020 е „Малката градска сцена“ в Южния парк в София.

София, 12 март 2020 г. – „Здравей, красив град!“ – това си казваме за трета поредна година със старта на националната кампания на Cif.

През изминалите две години Cif мотивира и вдъхнови хората след общо 8 градски трансформации в страната и доказа, че промяната е възможна, стига всички да вярваме в това и да сме готови заедно да случим красивите резултати.

През 2020 г. Cif отново се заема със задачата да трансформира мръсното в чисто и грозното в красиво. Защото мисията на кампанията е да внесе промяна не само в градската среда, но и в съзнанието на хората – да създават и да пазят чистотата и красотата не само у дома, но и навън. 

А навън все по-често ставаме свидетели на не едно и две занемарени градски места. Места, които отдавна познаваме, все по-бързо подминаваме и все по-често дори не поглеждаме. Това са занемарените кътчета, които правят града ни да изглежда мрачен и непривлекателен, и които се отразяват всеки ден на нашето емоционално състояние, без дори да осъзнаваме.

В хода на кампанията тази година екипът на Cif преобразява поредните две градски кътчета в два български града – София и Бургас, а третото място ще бъде избрано от гласовете на потребителите на сайта cifcleans.bg след края на кампанията. Всеки може да подкрепи каузата на cifcleans.bg и да предложи занемарено градско място, което да участва в надпреварата, като качи снимка с кратко описание на локацията, а Cif ще се отблагодари с подарък за всеки, предложил място. Друга възможност за участие в инициативата е като се гласува за някое от вече предложените места на сайта. Активирайки местните общности, редица градове показаха страхотни резултати, приканвайки хиляди съграждани да гласуват и доказаха, че промяната я случваме заедно.

Първата трансформация от кампанията „Здравей, красив град!“ се случи в софийския Южен Парк, където беше демонстриран още по-силен творчески заряд и желание за промяна.

Чисто новата „Малка градска сцена“ впечатлява не само с красивия си облик, но и с редица функционалности.

Невероятният екип на Destructive Creation заедно с младите изявени архитекти Мария Бадева и Гергана Попова вдъхнаха нов живот на една изоставена площадка в един от най-оживените паркове в столицата. В усилената работа по преобразяване на мястото се включиха и доброволците от Hood Transformers, които прегърнаха инициативата за по-чисти и красиви градски кътчета.

Мястото бе професионално почистено, а всички бурени и плевели, израснали през годините – премахнати, благодарение на страхотните партньори от Euro Cleaning Company. На площадката беше изграден дървен декинг за малка сцена, на която различни таланти ще имат възможност да се изявяват. А за публиката, която ще се наслаждава на артистичните изпълнения, бяха монтирани цветни цилиндри за сядане и отдих. Допълнителна функционалност са соларните панели около мястото, благодарение на които сцената ще бъде осветявана и през вечерно време, така че всички посетители да се чувстват в безопасност. Финалният щрих на градския шедьовър бе цялостното пребоядисване на оградите и възстановяването на символа на мястото: слънцето, което бе почти заличено с годините.  

На новооткритата „Малка градска сцена“ първи се качиха посланиците на градския шедьовър в София за 2020 г. чаровният Митко Павлов – който откри пилотната трансформация, а талантливият Skiller направи извънземно бийтбокс изпълнение, за да вдъхне творчески живот на мястото. 

Кампанията срещна силната подкрепа на кмета на район Триадица Димитър Божилов, който прегърна каузата за по-красива градска среда и лично присъства на откриването на новото градско кътче. Инициативата е подкрепена още и от  водещи медии и инфлуенсъри, които за поредна година заявиха желанието си за по-чист и красив облик на градовете.

Партньори на кампанията са иноваторите от SPARK и Brum scooters, които споделят мисията ни да пазим околната среда и осигуриха подаръчни ваучери за екосъобразно пътуване до преобразеното място на всички, които искаха да видят пилотната трансформация. Те имаха и възможността да бъдат сред първите, които да дадат гласа си за вече качените предложения за градска трансформация чрез гласуване на място с таблети на cifcleans.bg

Зад каузата на Cif тази година застават още: MOVE.BG и Food Panda.

Може да следите всички новости за кампанията „Здравей, красив град!“ в официалния сайт cifcleans.bg, във Facebook страницата на Cif, както и в Инстаграм профила: cif.bulgaria 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *