urban, Дизайнери, Мода
Leave a comment

Vivastella, или изкуството да изберем българското

Vivastella е онлайн бутик, който зарежда с позитивната си енергия и семпло излъчване. Дрехите в него са създадени изцяло от български материали, колекциите са малки, но креативни, артистични и направени за нас – хората, които обичат различното.

vivastella_izkustvoto_da_izberem_bylgarskoto_3

Когато си говориш със Стела Атанасова, усещаш целия заряд, който тя е вложила в създаването на марката. Стела е позитивна, заредена с идеи и много артистична. Тя е дизайнер, който впечатлява с красивото си мислене за модата, в което се прокрадва една важна линия – магията на българското.

750_7069

В моделите от колекциите има плетки на една кука, красиви народни шевици, пъстри десени и материи, които привличат с качество и красота. Като верни почитатели на българското, поискахме да разберем повече за Стела и нейния кокетен бутик, затова я помолихме да ни разкаже за вдъхновението, с което твори, за да усетим енергията, която дрехите й носят.

Здравей, Стела? Разкажи ни как се появи Vivastella?

От една мечта, която се опитвам да превърна в реалност. Всеки ден правиш крачка напред ( понякога две назад ) и изведнъж виждаш как всичко се превръща в истина.

vivastella_izkustvoto_da_izberem_bylgarskoto_2

Знаем, че марката е посветена на шевиците, плетките на една кука и любовта към занаятите. Кое те грабва най-силно в българското?

Това е едната посока, в която работих през последните години. Тази огромна глобализация, която ни залива. Забравяме простичките неща, предавани от поколение  на поколение. Аз самата се пързалям в тази посока. Носим дрехи с надписи на английски, а не се сещаме за посланията на българския  фолклор. Истински посланик на българската шевица е Гергана Станкова от ,,Shevitza”.  Тя  създаде проектите за платовете .

Друг  подобен  съвместен  проект  отново с  български бранд (Decollage handmade), по който работех, са  ръчно плетени шалове, съчетани с рисувана коприна. Старая се да има ръчна работа по дрехите и малки детайли, които да ги направят специални – като бродерия, пискюли, помпони, ръчен шев.

vivastella_izkustvoto_da_izberem_bylgarskoto_1

vivastella_izkustvoto_da_izberem_bylgarskoto

Ти си дизайнер, посветил се да създаде дрехи, които впечатляват със своя комфортен стил. Коя е любимата ти колекция?  Смятам, че дрехата трябва да ти е удобна. Тя ти служи, не ти на нея. Обичам всичките ми колекции, те са част от мен.

vivastella_izkustvoto_da_izberem_bylgarskoto_5

Ако имаш моден съвет за българката, какъв би бил той?  Да е семпла, а не задължително модерна. И да знае, че е красива.

Какво да очакваме от теб през идната година?  Силно се надявам да вървя напред с нови и по-добри дрехи. Нови теми…! Една, от които ще е в защита на екологията. Използвам само еко кожа. Струва ми се ужасно да носиш около себе си кожи от чинчила или лисица.

Надяваме се, че и вие харесвате българското, защото то наистина си заслужава, тъй като е уникално, наше и много красиво! Всички колекции на Vivastella можете да разгледате на http://www.vivastella.com/ .

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *