Здраве и красота
Leave a comment

Mulieres – иновативни и екологично чисти продукти за бита

Да си признаем честно подходихме с известно недоверие към перилните и почистващи препарати Mulieres. Решихме да ги изпробваме от чисто любопитство, но останахме не само впечатлени, но и приятно изненадани от качествата им. И днес ще ви разкажем за тях.

Всички продукти на Мulieres са алтернативи на съществуващи в нашия бит препарати с химически състав за пране и почистване на дома и офиса. Mulieres е известен като първата естонска марка, която носи етикета Vegan Society. Продуктите са произведени на основата на маслиново олио, което има отлични почистващи и перилни качества и не дразни чувствителната кожа. Продуктите на Mulieres не съдържат парабени, нефтени химикали, изкуствени аромати и оцветители, и не са тествани върху животни.

Продуктите Мulieres  са сертифицирани с международния ECCOCERT Organic сертификат, който доказва че съставките в продуктите на Mulieres са 99,97 % от естествен произход, биоразградими са и абсолютно безопасни за околната среда. Освен това част от съставките са от биологично земеделие, а всички производствени системи са в съответствие със стандартите за устойчиво развитие. Според международни проучвания, по-малко от 1% от продуктите за грижа за домакинствата са сертифицирани като естествени и биологични. Опаковката на продуктите също е специална: тя е напълно биоразградима и съдържа 70% по-малко пластмаса. Изработена от преработен картон, който след използването може да бъде рециклиран, така че, освен добре почистен, домът ви ще бъде и екологичен. 

Първо, започваме с гела за пране. Tъй като обожаваме рози и розово масло, се спряхме на аромата на розова градина, който е за хора с чувствителна кожа и е подходящ за пране на детски дрехи. Ах, ароматът на рози е блажен – ненатрапчив, нежен и истински. И вече ни е любим! Тайната е, че е ароматизиран с изцяло натурални етерични масла. И всъщност изобщо не е нужно да добавяме омекотител – прането е толкова приятно и меко на допир. Използваме го спокойно както за машинно, така и за ръчно пране. Подходящ е за бяло и за цветно пране. Тествахме го и върху черни тъкани и сме много доволни – препаратът не оставя никакви бели петна по тях.  Гелът за пране с аромат на роза е носител на наградите Scandinavia за естествени и органични продукти за 2016 година в най-добрата нова еко-натурална продуктова категория, а перилният препарат “Sensitive – без аромат” се препоръчва от Естонската асоциация за алергични заболявания. Освен вече споменатите Rose Garden и Sensitive са налични още Fresh Citrus и Nordic Forest аромати, като всички са на основата на висококачествени етерични масла. 

А гелът им за почистване е универсален, наистина универсален – изпробвахме го за почистване на пода, на банята и тоалетната, стъклата на прозорците и каквото още може да си помислите. Дори го използвахме като шампоан за измиване на автомобила и кухненските съдове. При ползването му за почистването на автомобили, подове и прозорци, се използва разреден във вода – за пода например, като на 10 л. топла вода се слага една капачка от препарата. А за чистенето на банята към него добавихме и сода, което се превърна в почистваща паста. Резултатът навсякъде беше блестящ. Натуралните ароматизатори те оставят с усещането за градина от аромати, а самото почистване е безупречно. Любопитното е, че можем да използваме препарата и за измиване на плодове и зеленчуци, след което се изплакват със студена вода. Със сигурност може да замени напълно целия рафт с почистващи препарати.

Опаковките и отпадъчните води, в резултат на използване на продуктите Mulieres, са безопасни за околната среда, а ако искате може да разделите картонените опаковки на половина и да ги използвате например като сандъче за любимите ви цветя или разсад. 

Нека опитаме да живеем отговорно, с мисъл за природата и за нашето собствено здраве. Революцията у дома започва с една малка стъпка и тя е Mulieres.

Можете да намерите прекрасните продукти на бранда
Mulieres ето тук, както и да поръчате от онлайн магазина на amalabg.com.

 

Автор: Мариета Илиева
Снимки: Личен архив Amala

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *