Артисти
Leave a comment

Петя Алекса

Представяме Ви едно нестандартно момиче, което ни заинтригува по интересен начин – с различната си представа за живота. Тя ни разказва искрено за мечтите си, талантите си и какво означава за нея да се наслаждаваш на живота. Останете в света на Петя Алекса.

NAT_1142web

Здравей, кажи ни коя е Петя Алекса в ежедневието?

Всеки ден се радвам на най-простите неща. Не превръщам деня си във вечно и трескаво гонене на нещо. Освен ежедневните задължения, винаги намирам време за простите неща – дори да е час или два. Разхождам се, гледам дърветата, гледам небето. Наслаждавам се отдадено на общуването си с хората. Кратък разговор, шега, малка закачка, усмивка. Отделям време за тези неща. За мен те са важни! Гоня задълженията, но не съм техен роб. Няма смисъл. Животът е толкова богат и има да предложи толкова много – не само цели и амбиции.

Какво означава за теб музиката?

Музиката за мен не е ноти и октави, а просто един чист и естествен начин да предадеш енергия на друг човек или група от хора. Дори сега, когато музиката е професия, винаги се стремя да не губя магията в нашите взаимоотношения (между мен и музиката).

Освен певица, си и актриса. Каква си като актриса?

В актьорството всичко ми идва отвътре, както съм във всичко друго. Актьорството за мен е много лично изживяване и понякога ми е трудно да участвам в по-повърхностни продукции. Но се налага, защото в днешния забързан свят хората имат нужда от неангажиращи и леки продукции, от бързо забавление. Нещо, което могат да погледнат на телефона си, докато чакат метрото и да се засмеят. Вниманието на хората днес е на пет места едновременно, така че съдържанието и посланията на различните формати стават все по-директни. Повечето хора нямат време да се задълбочават и да търсят скрити послания. Появяват се нови формати, а към по-старите вече няма същия масов интерес. Но това е нещо нормално и тази тенденция не е от вчера. Може да е малко тъжно, но светът се развива и човек трябва да е в крак с времето. Не може да седи на едно място и да реве по старите времена. Трябва да се върви само напред.

NAT_1153-2

Какво е да играеш в холивудска продукция?

Ами, готино е да играеш във всякаква продукция. Стига общата цел на всички замесени да е да се получи нещо красиво накрая. Да има взаимно уважение и всички да са отдадени, да не вършат нещата през пръсти. Това е магия!

Коя сцена е твоята сцена?

Моята най-любима сцена е сред природата – на тревата, сред дърветата. Иначе професионално… обичам снимачната площадка! И всички онези сцени, на които чрез музиката си правим хората щастливи. Не мечтая да пея в зала „Олимпия“, искам само да виждам радостни лица в публиката.

NAT_1130webNAT_1156web

Какво правиш през свободното си време?
Любов и разходки. И се чувствам топ!

Кой и какво те вдъхновява?
Вдъхновява ме любовта, сексът, природата, децата, безусловната любов на семейството ми.

За какво си мечтаеш?
Мечтая си България да е място на щастливи и одухотворени хора. Да правя това, което обичам. И винаги да усещам любовта в живота си, както я усещам в момента.

NAT_1164webNAT_1187web

Какво те кара да се усмихваш?

Същото като въпроса с вдъхновението – любовта, сексът, природата, децата, безусловната любов на семейството ми. Усмихва ме спокойствието и доброто отношение. Усмихват ме хората, които усмихваме с музиката си.

Пожелай ни нещо?

Пожелавам ви никога да не губите заряда си и вдъхновението си! Да не забравяте, че животът е кратък, но прекрасен дар. Да му се наслаждавате, да го изследвате, да бъдете живи във всеки един смисъл!

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Наталия Калчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *