Мода
comment 1

Деси от Disturb

    Деси е цветна, Деси е щура, Деси е истински вихър от емоция, която те зарежда по най-хубавия начин. Когато се свърза с нас, за да ни разкаже повече за това, с което се занимава през последните години, бяхме впечатлени от чистата енергия, която влага в магазина си за дрехи. Срещаме се с нея в The little Things в един от най-слънчевите дни на май, за да ни сподели какво я вдъхновява и да ни разкаже малко повече за Disturb Shop.

desi_ot_disturb (14)

Здравей, Деси! Разкажи ни малко повече за себе си?

Казвам се Десислава, по образование съм маркетинг специалист,  по призвание  измисляч на свободна практика. А напоследък работата ми е свързана с нещотърсачеството. Често се шегувам с приятелите си, че съм гладиатор ( все пак гладя всеки ден) 🙂 Ако трябва да се опиша с три думи, то те ще са с „Л“: Любопитство, Лакомия и Любвеобилност.

desi_ot_disturb (25)

 Как се роди идеята да създадеш Disturb?

В животът ми се случиха поредица от неща, които ме накараха да осъзная, че макар и да сме за кратко на тази планета, то това не ни освобождава от отговорността да я оставим за следващите поне във вида, в който сме я заварили. Идеята за селектирани секънд хенд дрехи не е нито нова, нито уникална аз просто я прегърнах,  от една страна заради чисто женската ми и фанатична любов към дрехите, а от друга – за да покажа на дамите, че може да си отговорен, цветен и да носиш качествени дрехи на достъпна цена. Хареса ми и идеята да покажа моето виждане за стил и желание да се променяме всеки ден, блаодарение  на етичен бранд, какъвто е Disturb  в крайна сметка.

desi_ot_disturb (15)

Как минава един твой ден и с какви клиенти работиш?

С космата, нетърпелива, кучешка муцуна….

После продължава с известна война с  къдриците ми, които си имат своя представа за земното притегляне. ( Не е нужно да споменавам, че винаги губя J). Иначе всеки ден е различен и непредвидените ситуации са буквално навсякъде.

desi_ot_disturb (20)

В основни линии е обикаяне по складове и магазини за подбор на най-яките находки, привеждането им в адекватен вид, снимки,  отговори на въпроси, обработка на поръчки. После следват срещи и малко от другите ангажименти. Обикновено приключва с готвене и събиране с приятели…а и мечти, че от утре вече наистина започвам да спортувам…

С какво си се занимавала преди да се посветиш на модата?

Доста дълги години съм работила като маркетинг специалист в различни проекти и сега понякога го правя J Популяризация на онлайн пространства, брандове дори и фестивали. Създаване на рекламни  концепции и доста socialmedia маркетинг. Комуникацията ми с много и различни хора донякъде ме наведе на мисълта, че всеки трябва даима смелостта по-свободно да изразява себе си, а най-лесният и първичен начин е чрез стила си на обличане. Все пак всеки има някаква фантазия, нали?

desi_ot_disturb (24)

Как виждаш облеклото на българина?

Има все повече проблясъци,  но като цяло сме някак леко мрачни и страстни почитатели на тъмните тонове,  както и доста стереотипни.  София не е чак така многолюдна, за да има толкова много еднакво облечени хора, а иначе сме толкова лицеприятни като нация.

Иска ми се  да няма прекалено много  fast moda,  да не обръщаме толкова внимание на марките а на качеството и произхода на дрехите.  Fast модата създава порочни практики на експолатация на природни ресурси, животни и хора, а ние в стремежа да имаме нещо от последните колекции я подхранваме без много често да си даваме сметка за това.

Ако имаше магическа пръчка, какво би променила в начина, по който се обличат хората?

Хм не вярвам в магически пръчки,  вълшебствата се случват без помощен инвентар 😉

Бих заложила на индивидуалност и повече заигравка с цветове и текстури и разбира се на отговорно пазаруване като  дадем втори шанс на многото, разкошни дрехи, които биват изхвърляни от собствениците си.

desi_ot_disturb (18)

Какво ти предстои през лятото?

Надявам се повече свободно време за семейството, приятели, почивка и за една от другите ми големи страсти – готвенето.  Намислила съм този път да е на открито, на каравана до морето, и да включва мноого свежи зеленчуци, морски дарове и сладки приказки.

Сподели ни една своя мечта!

Колкото и клиширано да звучи, много ми се иска да бъдем по-толерантни към себе си и към околните. Да се сещаме, че сме твърде за малко на този свят и да му се радваме и да го пазим.

desi_ot_disturb (13)

А ако е в много личен план – много искам да ми остане време, за да нарисувам комикса, в който живея! 🙂

Ако искаш да разгледаш чудното магазинче на Деси, можеш да го направиш тук.

Автор и снимки: Цветана Бонева

1 Comment

  1. Диана Хърлечанова says

    Супер! Ползвам неща от Disturb от година, фен съм им!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *