Артисти, Изкуство
Leave a comment

Магнетичният Targy

Не вярваме, че може да има истински градски дух без HMSU, затова и запретваме ръкави и започваме да ти представяме един по един всички артисти от проекта, който ни държеше будни дълги нощи. С леко намигваме ще споделим, че още е така и заспиваме трудно след техни сетове. Днес ти представяме първия артист от организацията и избрахме тъкмо него, защото вярваме, че носи особена харизма, която приляга на творец, създател и истински визионер. Представяме ти Димитър, който всички наричат Targy.

Здравей, Тарги! Разкажи ни как започна всичко с HMSU?

Ами всичко започна като една вълшебна приказка, която никой не очакваше и не осъзнаваше, но ето, че вече сме организация на близо 20 години.

Името HMSU бе измислено от Тома Соколов ( acidtrip ), а идеята за първия фестивал се роди, след като изгледахме филма на Дейвид Линч – “Изгубената Магистрала” в един студен януарски ден през 1999 година, избягали от час.

Самата реализация бе осъществена през 2001 година с помощта на DJ Lucy, който предостави звук, както и на много други хора, които ни помогнаха с труд и морална подкрепа.

След първия фестивал последва добра приемственост от Боян и Иво – Дългия, които бяха собственици на легендарния клуб “3 Уши”. Целата ни беше да пропагандираме този вид музика, а за целта бяха нужни – ежемесечни партита. За да я постигнем, бяха забъркани много хора в раздаване на флаери ( без тези хора нямаше да успеем – благодаря ви! )

Създаването на първите флаери, както и логото, бяха реализирани от Пеньо Дачев, тогава главен дизайнер в известно PC списание.

След всички тези стъпки екипа ни започна да се разширява, с DJ Lucy, ЕХо, Konspirator, Mocks, Ogonek & Cooh.

Кога музиката те срещна?

На 13 години започнах с Nirvana и други алтернативни гръндж банди, след което минах през дълъг период на пънкария, до момента, в който през 1997 не срещнах за първи път Jungle музиката в лицето на The Ganja Crew и малко по-късно бях тотално зарибен от звука на Bad Company, тогава започнаха и първите експерименти.

Кои са любимите стилове, които пускаш?

Обожавам хубавия techstep звук, но за съжаления днес тази музика се води за мъртъв стил. Затова в селекцията ми влизат по стари тракове, но при излизането на хубава нова музика, не пропускам да я закупя. Също обичам intelligent drum and bass, rolling drum and bass, liquid и deep.

Drum and Bass e?

Начин на живот.

Как минава един твой ден?

Определено сложно : ) опитвам се да балансирам между матрицата и свободното време в комбинация да изучавам себе си.

Кого искаш да видиш на българска сцена?
Сиси Кеч.

Какво си замислил през идните месеци?

Open Bass Festival.

Вдъхновението е…?

Искрата на живота.

А Любовта?

Възхода и падението, щастието и болката – върховният учител.

Автор и фотограф: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *