Лицата
Leave a comment

Мариана

Когато срещнах Мариана за първи път, не успях да откъсна очи от буйните й къдрици и кафяви очи. Тя е така неподправена, че ти се иска да говориш с нея много и за всичко, а моментното притеснение от срещата с нов човек просто изчезва за секунди, стопено от обезоръжаващата й усмивка. Тя вече е част от екипа на „Лицата на града“, a днес ви я представяме такава, каквато винаги сме я виждали – чаровна, огнена и прекрасна.

nat_7068web

Здравей, Марианка! Разкажи ни малко повече за себе си.

Здравей. Ще се опитам да ви разкажа нещо, макар и да ми е трудно. Израснала съм във Варна, близо до морето и морския бриз. Страшно много обичам този град, обичам да се разхождам в морската градина и на плажа. Там беше целият ми съзнателен живот. Иначе родом съм от Стара загора. Не съм живяла много там, само 3 години и може би в пубертета още около 2 години общо, но го свързвам само с хубави емоции. Имах възможност да се докосна до нещо по различно, а и хората са някак по-усмихнати и приветливи. Не, че във Варна не е така, но заради забързаното ежедневие забравяме да го правим. Сега от 3 години живея в София заедно с моята половинка. Обичам хубавата музика, хубавата храна и домашния уют с бутилка червено вино. Едно то любимите ми неща тук са разходките в Южния парк. „Черни връх“ също ми е любима дистинация за разнобразие. Като цяло съм от хората, за които ходенето е начин на живот, мога с часове да се разхождам. През свободното време отскачаме до Банско с моя мъж и отиваме до Безбог, а през зимата караме сноуборд. Като професия съм козметик, но дълги години работех като сервитьор по нощни барове. Беше страхотно изживяване за годините ми и се забавлявах адски много с колегите си. Сега ми липсва този начин на живот, но трябваше да поема по друг път. Козметиката е едно от нещата, с които не съм очаквала, че ще се занимавам, но се оказа доста полезно за мен и не само. От скоро имам нова професия – майка. Имам си едно прекрасно момченце, което обожавам и той всъщност запълва ежедневието ми по един  различен начин. Кара ме да се чувствам по-пълноценна и по-щастлива. Никога не съм вярвала,  че можеш да обичаш някого по този начин. Не, че не обичам приятелите си и мъжа си, напротив без тях не бих оцеляла, но е различно. Това същество е част от мен, той ми е всичко и аз съм всичко за него. Сега почти всичко правим заедно.

nat_7112web

Ако можеш да се опишеш с 3 думи, кои ще бъдат те?

Различна, Обрана, Позитивна.

Различна– защото съм таква. Не говоря за външния вид, а за вътрешното ми аз. Много малко хора го познават истински и знаят защо го казвам. За да може човек да опознае тази ми същност трябва наистина да ме спечели.

Обрана– защото не допускам лесно хората покрай себе си. Не говоря празни приказки и не комуникирам с хора, с които не желая. Когато съм на ново място, ако някой не ми направи впечатление от пръв поглед или не ме заговори-не говоря, а само наблюдавам и си правя „изводи“. Казвали са ми, че изглеждам надуто заради това ми държание, но не мога да избягам от това. Доста са ме разочаровали и затова станах такава.

Позитивна– защото вярвам, че ако си позитивен и мислиш само хубави неща, ще ти се случат. Факт е, че на мен ми се случват нещата, за които съм си мечтала или мислила, че ще ми се случат. Силата на мисълта е това. Каквото си намислиш- това ще ти се случи.

nat_7131web

nat_7069web

Коя е любимата част от деня ти?

Това е труден въпрос. Може би привечер към 18 часа. Тогава съм най – активна и мога да свърша много неща, ако става въпрос за работа. Иначе, ако става въпрос за спорт-съм най – активна сутрин между 8 и 10 часа. Обаче, ако трябва да съм честна май по залез слънце ми е най-любимо. Обичам да наблюдавам залезите, особено ако са на о. Лимнос. Това е любимото място на мъжа ми, който кара сърф там. Истински красиво и спокойно местенце.

Какво те зарежда с позитивни емоции?

С позитивни емоции ме зареждат много неща. Музиката на Белослава, например.Също и весела семейна комедия или просто нечия усмивка. Адски добре ми влияе, ако ми звънне някоя приятелка или напоследък това са децата на приятелките ми, много си ги обичам. Роза подарена без повод от моята полвинка е нещо, което също ме кара да се чувсвам така. Но нещото, което ме обезоръжава и разтапя, е усмивката и погледа на моето дете. Това не може да се сравни с нищо друго.

nat_7094web

Кои са любимите ти места в София?

Нямам много любими места, но просто защото не съм имала възможност да обикалям много. Витоша безспорно ми е първото на сърце място. Там се качихме на втория ден, откакто дойдох да живея в София. Беше много красиво и ново чувство за мен. Второто ми любимо място е Leo‘s pizza. Защото имах възможност да поработя там и знам какво е качеството на храната, която се приготвя. И не само-просто се чувствам у дома си. Няма нужда да го мисля много, ако имам гости, просто си ги водя там. И трето, но не на последно място, ми е ресторант Chef’s. Това е местенцето на, което ходим с моето семейство, защото имаме уединение и спокойствие. Близо ни е до вкъщи, а кухнята е меко казано  невероятна.

Коя е последната книга, която прочете?

Последната книга, която прочетох е на Опра Уинфри „ Какво знам със сигурност“. Една доста интересна книга, която е много лесна и приятна за прочит. Научих интересни факти за нейния живот, успя даже да ме разчувства. Толкова силна и популярна жена, на която всъщност никак не и е било лесно да пречупи себе си и да бъде различна. Мисля, че има какво да научим от нея. Ще си позволя да цитирам текст от книгата, и ако човек успее да прави това би бил истински щастлив:

„Аз приемам удоволствието на сериозно. Трудя се здраво и умея да се забавлявам. Вярвам в житейските ин и ян. Не ми трябва много, за да съм щастлива, защото намирам удоволетворение в повечето от нещата, които правя.“

nat_7078web

Сподели ни една своя мечта!

Една от големите ми мечти е да посетя Мексико. Може би малко странна дестинация, но за мен много интересна и вълнуваща. Страшно много искам да опитам мексиканско борито и като цяло ми е интересна мексиканска кухня. Това, че използват много подправки и най – вече люто ми харесва много. Искам да пия истинска мексиканска бира и лимонада. Интересно ми е с какво може да ме изненада тази страна и съм сигурна,  че ще остана впечетлена. Освен в града искам и до Акапулко да отида, а защо не и Канкун. Виждала съм снимки, които са страшно красиви и екзотични, интерестна ми е и тяхната култура и начин на живот. Абе, като цяло си мисля, че Мексико е една хубава дестинация за едно по-различно пътешествие.

nat_7071web

Пожелай нещо на себе си и на нас!

Пожелавам на себе си да бъда по смела и да имам възможност да усъвършенствам себе си. Семейството ми да са здрави и винаги да сме така сплотени и единодушни във важните решения. А на вас, или по точно нас-пожелавам повече поводи да сме заедно, повече възможности за добри и интересни проекти и всичко да се случва с усмивка и любов, защото така нещата се получават винги.

Снимки: Наталия Калчева

Текст: Цветана Бонева

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *