Модерна майка
Leave a comment

Мелани Ширкова и красивата Агуая

Интересна, екстравагантна и обичаща живота – така описваме младата и модерна майка Мелани. За пръв път я срещаме на едно специално място, с което по случайност сме свързани и отдавна обичаме – „Ahora”. Там разбираме, че е бременна в осмия месец, но да Ви признаем, въобще не ѝ личи. Прави ни впечатление, че е едно креативно и усмихнато момиче, което за наше учудване е само на 20 години. Няколко месеца по-късно решаваме и я каним да даде интервю за нашите читатели, а тя с охота се съгласява и даже позволява да снимаме очарователната ѝ дъщеричка. Разпитваме я как прекарва ежедневието си с малката Агуая, как се справя със забързания ритъм на живота и дали таткото Венци Венц помага за отглеждането на бебето. Ето какво ни сподели тя…

Здравей, Мелани! Разкажи как започва денят на една млада мама – като теб?

За мен всяко утро е вълшебно! Аз съм ранобуден човек и с наслада посрещам всеки нов ден.

След като накърмя Агуая, започваме да си говорим, аз я поздравявам с “добро утро”, орисвам с пожелания за деня, а тя в отговор на всичко казано се смее и гука. След това идва ред на сутрешната ми рутина: понякога хладък душ, после задължителните чай и закуска, стимулиращи производството на кърма.

 Преди около три месеца стана майка на момиченце. Каква беше първата ви среща?

Ах, колко бързо мина…

Беше вълшебно! Смея да твърдя, че имах “оргазмено” домашно раждане, на което присъстваше и татко Венци. Последният напън беше придружен с целувка от него и докато се усетя, Агуая лежеше на гърдите ми. Очите ми грейнаха. Видях първата си рожба!

 Защо решихте да я кръстите точно Агуая?

Името бе тема, която обсъждахме почти до края на бременността. Минахме през какви ли не имена: Арая, Бендида, Вселена и други, все толкова странни и редки. Една вечер Венци се прибра с име, в което веднага се влюбих – Аглая. В древногръцката митология това е най-младата от харитите, символизираща сияйност и красота. Според мен тези външни качества са отражение на вътрешни достойнства . Естествено нямаше как да не оставим следа от почерка си и единодушно решихме, че името ще бъде по красиво, ако е изписано с “У”. Така дойде и Агуая. Днес моето момиче не спира да произнася първата сричка от името си –  докато гука!

Как прекарвате врмето си заедно, таткото помага ли?

Като се замисля, аз почти нямам друго време, освен това с нея. Обичам да създавам някакъв вид комуникация помежду ни. Пея ѝ песни, разказвам току-що измислени приказки за пъстри поляни и дълги заешки уши. Прави ми впечатление, че се заслушва и ме гледа право в очите с голям интерес. Татко Венци е около нас и се забавляваме заедно, освен когато е зает. Оставяла съм ги и само двамата, той смело поема инициативата и се справя много добре.

Какво в забързаното ежедневие ти помага да се грижиш пълноценно за бебка?

Аз съм млада и съвременна майка, избираща алтернативата пред догмите за отглеждане на деца. Всячески опитвам да оптимизирам деня си и именно заради това избирам мултифукнционални уреди като тези на “AGU”. Разполагам с каната, с която започвам деня си всяка сутрин, правейки чай. С нея също мога да стерилиризирам биберончетата и шишенцата на малчо, да затоплям бутилки, в бъдеще дори да приготвям и част от храната на дъщеря ми… Гениално!

 С какво се занимаваше преди майчинството?

Преди майчинството изцяло се занимавах с таткото. Работехме заедно. Моята длъжност беше Creative&Personal Assistant. Оптимизиране, организация, комуникация и разработване на идеи. Силно „комбо“ сме.

 Къде намираш любовта?

Истината е, че любовта откривам във всяка глътка въздух. Аз съм човек, който клони към духовното. Всеки ден благодаря на майката Земя, бащата Бог, детето им Вселена и нашите свидетели – звездите. По този начин давам и генерирам в себе си любов. Това е нещо, на което държа да науча Агуая.

Как се забавляваш в свободното си време?

Когато ми се от открие възможност за малко свободно време, обикновено отивам на практика в любимото йога студио или използвам момента да се насладя сама на любимото ми соево лате в някоя градинка. Обичам да си подарявам моменти, но все още се уча на това.

 

Коя е последната книга, която прочете?

Истината е, че последната книга която прочетох, е “По-здрави бебета” на една от най-добрите нутриционистки в България – Маги Пашова. Препоръчвам я на всички бъдещи майки! Но преди нея изядох с кориците “Седемте духовни закона за успех” на Дийпак Чопра. Нея също я препоръчвам за бъдещи родители.

 Забелязахме, че инстаграм профилът ти е доста разнообразен, имаш ли скрити таланти?

Скрити таланти – да! Завършила съм училище по изкуствата в Плевен, специалност живопис, но страстта ми винаги е била графиката. Смятам, че имам естетически издържан поглед относно средата, от която съм заобиколена.

 Как върна толкова бързо добрата си форма?

Все още имам какво да се направи, но… да! Благодарна съм на моето тяло, че с лекота премина през тази метаморфоза. Винаги съм била привърженик на балансираното хранене с домашна, свежа и богата на всичко нужно за тялото ни храна. Пия много вода. Преди да забременея спортувах активно в зала и до настъпването на деветият месец имах само коремче. Донякъде е и ген.

Какъв е твоят стил?

С една дума – настроение! Напоследък екстравагантността ми е потънала в зимен сън. И въпреки това когато ми е шарено – личи.

 Аксесоарът, с който не се разделяш, е?

Слънчевите очила! Това е нещо, без което не мога.

 Опиши се с една дума.

Метаморфоза.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Соня Тракийска

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *