Събития
Leave a comment

Музиката на Postmodern Jukebox оживява в НДК

   Скот Брадли и неговата формация Postmodern Jukebox идват за трети път в България. 2018 година ще бъде ударна, защото са тръгнали на световно турне с нова доза суинг, джаз и кавъри на свеж ретро глас. Тази пролет зала 1 на НДК отново ще бъде озвучена от красивата им музика. Концертът ще бъде на 15 май. Подканваме ви докато е време да си закупите билет, защото наистина си заслужава! Хората, които са имали удоволствието да присъстват не техните концерти през 2016 и 2017 година или просто са ги слушали в Youtube, знаят за какво става дума. А тези, които не знаят кои са Postmodern Jukebox, – сега е моментът да разберат!

Успехът на Postmodern Jukebox не е случаен. Неговия създател Скот Брадли е роден в Лонг Айлънд. Израснал и възпитан с добрия вкус към суинг и джаз музиката, той получава и добро музикално образование, но бързо разбира, че не може да разгърне таланта си единствено в рамките на горната стилистика. Така през 2009 година се ражда идеята за формация, която да съчетава традициите и съвременността по един наистина органичен начин.

Формацията се промотира единствено и само в техния Youtube канал, който има над 3 милиона последователи и невероятните над 500 милиона гледания. Талантливият американец използва езика на музиката, за да докаже по свой начин максимата, че новото е добре забравеното старо. Той избира модерни хитовe нa Лейди Гага, Майли Сайръс, Робин Тик, Джъстин Тимбърлейк, Тейлър Суифт и много други, като ги преобразява в традициите на джаза, ирландския фолк, рагтайма, суинга и кабарето. Postmodern Jukebox се състои от над 70 музиканти и изпълнители, които успяват да преобразят всяко парче. Част от тях са добре познати на хората, които ценят vintage музиката – като Робин Адел Андерсън. Един от най-обичаните изпълнители на публиката е Вон Смит, който изгрява в шоуто „American Idol“ през 2009 година. Клиповете на формацията са винаги в собствена неподражаема стилистика, а в началото дори са заснемани в мазето на Скот в Куинс. Талантливите млади хора успяват да привлекат вниманието на публика и медии и така през 2012 година произвеждат истински бум. Всяка минута, отделена за да чуете това, което правят, си заслужава абсолютно. Концертът през май 2018 година ще е изненадващ и със сигурност зашеметяващ, защото Postmodern Jukebox винаги успяват да ни остават без дъх. Дайте възможност на душата и сетивата да ви пренесат в една нова акустична епоха и да тържествуват заедно с музиката.

 

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *