featured, В кухнята на..., Кухня
Leave a comment

В кухнята на Карина

Днес ви представяме кухнята на една слънчева жена, която ще ни сготви вкусно и ще ни разкаже накратко за нейната страст. За нея приготвянето на храна е медитация. Тя беше една от участничките в Master Chef и безспорно е много талантлив готвач, който ни грабна с голямото си сърце, лъчезарна усмивка и любовта към морето. Днес ви споделяме нашето вкусно интервю с Карина, която ни приготви един пъстър и вдъхновяващ обяд.

v_kuhnqta_na_karina (10)

Какво е за теб готвенето?

За мен готвенето е страст и медитация. Когато искам да си почина от всичко друго около мен, обичам да вляза в кухнята сама и да експериментирам. Това много ме отпуска и по този начин забравям за проблемите.

Кога за първи път сготви?

Спомням си първите ми опити като дете. Правех зеленчукови супи, защото майка ми  правеше и аз много исках да се науча да правя същите като нейните. Всъщност я сготвих, за да й покажа, че и аз мога. От дете не обичам да ям месо и затова започнах със зеленчукови ястия. След това започнах и да постя. Изпълнявах строго постите заедно със сестра ми и трябваше да измисляме алтeрнативи на ястия, което не беше лесно. Сега 15 години по-късно, като вегетарианка, мога да кажа, че всъщност човек има един милион варианта на ястия, които може да хапва по време на пости и не само.

v_kunqta_na_karina_12

Кое е любимото нещо, което приготвяш?

Най-често приготвям морски продукти. И заради Дичо, разбира се, защото той им е голям фен. За него рибата е като хляба (смее се). Та значи, най-вече морски неща, също така вегетариански с ориз и десерти от време на време.

Кое е любимото ястие на Ариел?

Тя също обича много морските дарове. Яде даже раци и не се страхува.  Когато ги види на масата, сама посяга към тях . Много ме изненадва и впечатлява това.

v_kuhnqta_na_karina (4)

v_kuhnqta_na_karina (5)

Покрай Master Chef ти се наложи да готвиш много месо. Трудно ли ти беше?

Беше много голямо предизвикателство и удоволствие. Нямам нищо против готвенето на месо, но просто в живота не ми се налага. Дичо е вегетарианец като мен. Ари яде месо, но и даваме само сварено. Интересното беше, че въпреки тези неща, се справях доста добре.

v_kuhnqta_na_karina (9)

Разкажи ни малко повече за преживяването наречено Master Chef.

Много ми харесваха отборните игри. Най-ценното като експириънс беше това, че научих много нови неща. Започнах да импровизирам много и да се уча от другите  участници. Всички имахме изключителни умения и обменяхме опит според това, в което сме най-добри. Реално много се развиваш и може би това е едно от най-ценните знания, които съм получавала в живота си.

На какво друго се научи в Master Chef?

На дисциплина и скорост на готвене. Честно казано, това беше едно от нещата, за които се притеснявах – не обичам да бързам, докато готвя. Както казах, за мен готвенето е медитация. Но когато се мобилизираш, се получават нещата. Важно е човек да е бърз.

v_kuhnqta_na_karina (11)

Сподели ни една твоя мечта в сферата на готвенето.

Някой ден отново да имаме заведение.

Сподели ни един готварски трик.

Всички хора знаят, че приготвянето на субпродукти е малко неприятно заради миризимата. За да се избегне това, може да ги запечатате направо на тиган без предварително варене. Става много по-бързо и избягвате неприятния момент.

karina_2

Кои са продуктите, които винаги присъстват в твоите ястия.

Риба и ориз.

Какво има в кухнята на Карина?

Хиляди видове подправки, много ядки и винаги риба в хладилника.

♥ Рецепти

♥ Анасонова супа с фава и раци.

v_kuhnqta_na_karina (6)

2 части фавата се кисне няколко часа във вода. Сварява се и след това слагаме 1 част елда, лук и чесън предварително сотирани на тиган, риган и 3 броя звездовиден анасон. Добавяме гарам масала и индийско орехче. Сервираме с обелени раци.

♥ Пълнени зеленчуци с Фарс от заек

v_kuhnqta_na_karina (7)

Издълбани тиквичка и гъба, пълнени със заек с бяло вино, сметана, риган, бял пипер, настърган морков и запържен лук.

♥ Домашни бонбони с тофи крем 

v_kuhnqta_na_karina (8)

Домашни бонбони от сушени сливи, череши, рожков, лешници, кокосово масло, краве масло и филирани бадеми. Всичко се блендира и се слага във формичка за лед във фризера. Тофито се прави с пудра захар, масло и сметана и малданска сол за контраст. Накрая сервираме с пресни ягоди.

Автор: Мариана Станчева и Цветана Бонева

Снимки: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *