lifestyle
Leave a comment

Идеи за здравословно начало на новата 2020 година

Януари се смята за месец за ново начало, поставяне на цели и създаване на здравословни нови навици. Ние от “Лицата на Града” също си поставихме цел: да провокираме и мотивираме вас – нашите любими читатели да направите нещо здравословно за себе си, да стартирате един или няколко полезни навика, или просто да подобрите качеството си на живот. Ето защо, подготвихме селекция с идеи за едно здравословно начало на новата година. 

 


Движение, дишане, осъзнатост.

Новата година е прекрасен повод да пробваме нова спортна активност. Йога практиките, например, са повече от чудесен избор. С йога можем да поддържаме добро здравословно, емоционално и психическо здраве. Известно е, че помага за отслабване, стягане и баланс на опорно-двигателния апарат. Също така, йога ни учи как да контролираме дишането, а това прочиства ума и влияе на жизнеността ни. Съветваме те да посетиш Yoga District, които предлагат над 15 практики на ден, на три достъпни локации в София.

 

 

Пречистен въздух у дома или в офиса
Чистият въздух през зимата често е мираж. Обстановката се усложнява от огромния брой коли и изгорели газове, мъгли, отоплението и сухия въздух, както и от сезонните вируси и бактерии. Затова ние ти предлагаме решение, което освен полезно, е и изключително красиво и се вписва идеално в концепцията за здравословен живот във всяко помещение. Това е арома дифузерът Zen, който работи с вода и натурални етерични масла. С него можем да сме спокойни, че имаме пречистен и йонизиран въздух във всяко помещение.

 

Грижа за зрението
Слънце, изкуствено осветление, дисплеи – всички те оказват неблагоприятно влияние върху зрението ни. За да защитиш очите си ние препоръчваме Визикод – хранителна добавка от ново поколение. Поддържа здравето на очите и влияе благоприятно върху зрителната острота. Противодейства на „компютърната умора“ и на възможните дългосрочни, опасни последствия от продължително излагане на синя светлина, излъчвана от монитори и екрани на дигитални устройства. Визикод е високоефективна комбинация от лутеин и зеаксантин в оптимално съотношение, витамини А, Е и C и екстракт от черна боровинка.

 

Нощна грижа за кожата на лицето
Нощната грижа за красота и здраве е също толкова важна, колкото и дневната. Предложете на кожата на лицето си силен коктейл с полезни натурални съставки, който осигурява отлични условия за регенерация и хидратация на тъканите. Ние се доверихме на нощния крем за лице Рамния, който е с 97% натурален състав – в него влизат ценни масла и екстракти (облепиха, безсмъртниче, орех и прополис), няколко витамина, минерали и микроелементи. Кремът подхранва и хидратира кожата така, че тя да сияе и на следващото утро.

 

Пълноценно хранене
Обожаваме таханите, а лешниковият е истинско богатство за хранителния ни режим. Съдържа изобилие от фибри, витамини и минерали, както и висок процент ненаситени мазнини, което подпомага регулирането на холестерола. Съдържа манган, който подпомага мозъчната функция, фолиева киселина, както и Витамин C, който помага в борбата с вирусите. Използва се против болки в ставите, хронична умора, както и в помощ при бронхит. И не на последно място комбинацията му с мед е вкусен и полезен заместител на шоколада. Ние ти препоръчваме горещо таханът на Pepe, защото ни е любим.

Поставяне на цели, мотивация и благодарност
За всеки от нас е важно да се организира добре и да следи своя напредък в различни области. Дамският органайзер от Infinity Home спечели специално място в ежедневието и рутината ни, и с открито сърце ти го препоръчваме! С негова помощ смело и ефективно планираме дните и седмиците си, поставяме цели и анализираме резултатите си. В него можеш да откриеш и ценно място за отбелязване на благодарности, рефлексия, секции за желани книги, козметика, любипитни сайтове, бележки и други специални неща. Наличен в три модела – прекрасен източник на вдъхновение през цялата година.

Автор: Мариета Илиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *