Fashion Editorials, featured, Дизайнери, Мода
Leave a comment

Градска джунгла с Беата Първулова

bEATA Sofia един успешен моден бранд

Беата Първулова е истинско вдъхновение за нас и още в момента, в който разбрахме за нея и прекрасните дрехи, които създава, бяхме твърдо решени, че искаме да я представим като артист и да направим съвършено цветна и изпълнена с живот сесия. bEATA Sofia е бранд, който заслужава много висока оценка и несъмнено ще се нареди сред най-добрите, с които сме се колаборирали. Материите, които използва, за да създава уникалните си модели, вдъхват живот на дрехите и е истинско удоволствие да се докосваш до тях. Новата й колекция е цветна и пастелна и създава усещане за пролет, затова изборът ни на локация трябваше да отговаря на характера на дрехите. Избрахме четири аутфита, ботаническата градина и една слънчева неделя, а резултатите са налице.

Не можем да пропуснем да споменем, че този път сме заложили на малко по-различно представяне, като сме включили и кратко видео, което е реалност благодарение на талантливия Пламен Бижев, който даде всичко от себе си и направи един блестящ трейлър на колекцията.

Модел: Бетина от FDA Agency

Снимки и текст: Наталия Калчева

Видео: Пламен Бижев

NAT_0507

Разкажи ни за себе си и как започна да се занимаваш с дизайн?

Занимавам се с дизайн около 8 години, като създадох своята марка преди 3 години. Решението ми да се занимавам с мода, беше напълно осъзнато, просто тя по много логичен начин успя да обедини интересите ми към изкуство, архитектура, кино и т.н.

-Collage2 first autfit Collage

Колко време ти отне да създадеш колекцията?

Създаването на колекцията отне малко повече от половин година, като винаги най-дълго, но същевременно е най-интересно, е проучването на самата идеята зад колекцията.

Collage3DIM_4621 DIM_4714DIM_4636 DIM_4688 DIM_4692

Какво те вдъхнови?

Колекцията е вдъхновена от група бразилски артисти от началото на 1950-те под наименованието Grupo Frente. Въпреки, че всеки един от тях бил представител на различно изкуство, обединявало ги влечението към човешката интуиция, емпиризъм и индивидуализъм. Колективът се интересувал повече от представянето на органични форми в работата си, като отхвърлял модернистична бразилскa живопис, която билa популярна по същото време. Grupo Frente съществувал само 2 години, но изиграл ключова роля в предефинирането на бразилското изкуство чрез изследването на връзката между живопис и архитектура, нови техники и дори нови технологии. И именно обединяването на неща, които на пръв поглед не могат да бъдат обединени е ключът към бъдещето.

DIM_4739

DIM_4766DIM_4816Collage4DIM_4852Collage6NAT_0725 NAT_0809

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *