Лицата
Leave a comment

Bhavini Vyas за пътя на музиката и концерта в Студио5

Април започва с концерта на талантливата лондонска певица Bhavini Vyas в Студио5, а ние я помолихме да ни разкаже малко повече за вдъхновението, с което твори, за семейството си и най-вече за музиката, която живее в сърцето й. 

Bhavini Vyas - B&W Headshot

Коя е Bhavini Vyas?

Бавини Виас е родена в Лондон и е британско-азиатска певица и йогин. Последните няколко години активно работех за международната фондация „Изкуството да живееш под Шри Шри Рави Шанкар” и имах възможност да правя събития на някои от най-престижните места по целия свят, в които взеха участие хиляди, дори милиони хора.

Аз имам класическо музикално образование, така че наскоро пуснах на европейската публика моите собствени оригинални композиции на английски, както и аранжименти на по-познати парчета и на други езици, включително хинди и санскрит. Опитала съм да реализирам идеята за правене на отделни албуми за различните видове музика, която правя, но аз самата претърпях и голяма промяна, като приемем, че всички тези форми на музиката излизат от мен, един човек – така че албумът е представител на това единство на изразяване и култура в цялото му разнообразие.

Bhavini Vyas - Colour Headshot

Семейството ви музикално ли е?

Да, всички ние имаме голям интерес към широк спектър от музика, но аз съм единствената, която имаше честта да продължи с него по-нататък в живота. Израснала съм с най-добрата индийска класическа музика, използвайки опита на най-добрите артисти на Запад. И двамата ми братя и сестри също бяха обучени на различни инструменти, така че – да, цялото ми семейство има дълбока връзка с музиката.

Кога и как за първи път се поинтересува от музика?

Винаги съм се интересувала от музиката, и колкото повече мисля за това, трябва да призная, че това е в кръвта ми. Аз съм заобиколена от добри певци, музиканти и артисти! Големият ми брат започна да свири на инструменти, когато бях на 5, така че, може да се каже, от най-ранна възраст. А след това прекарах голяма част от младежките си години в сътрудничество с различни производители и музиканти и в участието с техните проекти при разработването на международен репертоар.

diwali 2013 _239

Какви са твоите музикални влияния?

Обичам тези въпроси! Лондон е една невероятна смес и преплитане на култури, така че мога да кажа, че имаме процъфтяваща музикална сцена. Прекарах много време в слушане на хип-хип, соул, електронна музика и всякаква друга, но аз много обичам класическа музика, когато тя се изпълнява с чувство… Бих посочил някои от любимите ми изпълнители – Франк Оушън, Джеймс Блейк, Бионсе. Всичко определено има твърдо място в моя Топ 10! Обичам това, което Бионсе е постигнала, и съм благодарна, че не само съм била свидетел, а и съм се учила от нея. В моето поколение има невероятни модели и артисти, и ние сме длъжни да развиваме това, за да продължим да се движим със същия интензитет на вдъхновение и възприятие.

bv at dil

Разкажи ни повече за концерта си в София?

Била съм в България и преди това. София е толкова готин град! Развълнувана съм да свиря там!

Какво можеш да добавиш още за концерта тук?

Все още не знам много за концерта!

TAD_0873

Какво е посланието на песента „Nothing but my love„? Има ли любовна история, или е просто история за живота?

Тази песен е особено близка до сърцето ми. Тя е едновременно песен за любовта на живота ми и за божественото. При мен дойде най-дълбоката любов, любовта, която не може да се разклати или да бъде победена, което пък дава изцяло нов, богат смисъл на живота. Всеки път, когато си мисля за вдъхновение, любовта ме води до желание да дам нещо обратно, това чувство изпълва сърцето ми. Има толкова много от моята истина в тази песен…

Bhavini Vyas - Vibrant Colour Headshot

Моля, пожелай ни нещо!

Желая ви всичко най-добро през цялата година! Растеж и развитие!

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *