Събития
Leave a comment

Талантливата режисьорка Диана Добрева подготвя „Саломе“ в Театър „Българска армия“

Главният творчески екип е в състав – режисьор Диана Добрева, сценография и костюми Нина Пашова, композитор Петя Диманова. В актьорското ядро ще се включи самата Диана, Милен Миланов, Анастасия Ингилизова, Луизабел Николова, Веселин Анчев, Деян Георгиев, Асен Кобиларов – гост, студенти от НАТФИЗ – Джулия Бочева, Славена Зайкова, Александър Евгениев, Цветан Пейчев, Ахмед Юмер и Марина Колева.  Репетицията започна с поздравителните думи на директора Мирослав Пашов, първи прочит на „Саломе“ и слова на режисьора относно пиесата. Ето и кратка част от думите на Диана Добрева:

   „Все повече изкуството се заменя с цели и теми, които не са важни, нямат за цел да се търси истина. Истината е нещо невъзможно, т.е. изкуството се опитва да се занимава с невъзможни неща и това е прелестта на нашата работа. Безкрайно е лесно да тръгнеш към текст, защото е интересен и забавен, но трябва да тръгнеш, защото нещо те потриса. Нещата, които мен лично ме потрисат са свързании с божественото.

Събитието връх в Саломе е вестта, че идва нещо друго – любовта. Тя е стремежът към божественото. Сякаш подсъзнателно пробужда паметта ни за изгубения рай, където е съществувала единствено любовта, и от време на време се завръщаме там щом се влюбим.
Но когато любовта не може да се разлизира става жестока, защото не може да се преживее.“

unnamed

     Диана Добрева никога не е спестявала изненадите, така че очакваме премиерата на
„САЛОМЕ“, в края на март, с нескрито нетърпение. Припомняме ви част от успехите на нейни спектакли в Театър „Българска Армия“ – „ ЙЕРМА“ – носител на наградата за най- добро представление ГРАН ПРИ от международния театрален фестивал ITF SKUPIFEST. „ДЕКАМЕРОН“ – награда от международния театрален фестивал BUTRINTI. „ЕМИГРАНТИ“ – с международни турнета във Виена, Лондон, Женева, Цюрих, Грац, Братислава и предстоящи такива във Франция, Испания и Германия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *