Здраве и красота
Leave a comment

С Нели Георгиева за съществената разлика между астролози и медиуми

   Астролозите не са медиуми. Много често обаче не правим разлика между тях. Ето защо днес ще Ви запознаем с една чаровна и много отдадена на астрологията жена, която ще ни разкрие разликите. Тя е Нели Георгиева – майка, астролог и щастлива жена. А най-хубавото е, че през цялата 2019 година специално за читателите на „Лицата на града“ ще изготвя зодиакални прогнози и ще разказва важни неща, свързани с астрологията. Сега ще те запознаем с нея и с най-често срещаните въпроси в тази сфера. Защо избрахме Нели за наш астролог и каква ще е Новата 2019 година, вижте сами.

Здравей! Откога се занимаваш с астрология?

Здравейте! Любителски – от дете. Професионално – от 2013 година.

Разкажи ни малко повече за спецификата на професията?

Астрологията е наука и изисква отлично боравене с теорията, наличност на съответен софтуер, голяма доза любов към хората и разбиране на проблемите им. Предимно се обръщаме към астролог, когато сме в криза, депресия, житейски прелом, и имаме нужда някой да ни каже, че нещата ще се оправят. И Най-вече – кога! Астрологът трябва да е добър психолог и да умее да поднесе информацията по деликатен начин. От натрупания си опит знам, че винаги има какво положително да кажеш на клиента. И най-негативната конфигурация има своя плюс. Личната ми мисия е винаги да изпращам клиента си усмихнат и обнадежден! И да му дам насоки, чрез които да подобри живота си.

Какво трябва да знаем, преди да ни изготвят личен хороскоп?

Трябва да знаете точния час на раждането си. Ако не го знаете, може да се изготви ректификация (изчисляване на точния час на раждане според важни събития в живота), но тя е изключително трудоемка, изисква много време и съответно цената е висока. А часът е изключително важен за прогностиката.

Трябва да знаете, че астролозите не са медиуми; не получават информация от извънземни и духове; нямат кристални топки, в които виждат бъдещето.

Ако астролог ви говори по интуиция или ви хвърли едни карти след консултацията, не сте попаднали на астролог. Ние имаме нужда от обратна връзка, работа в екип с клиента. Не очаквайте да знаем всичко за вас, само като ви погледнем – така не става. Бъдете готови да отговаряте на въпроси.

От коя година започва да ни влияе асцендентът?

Асцендентът влияе цял живот. Той, заедно с позицията на Слънцето и Луната, е най-ключовият компонент в наталния чарт. Ведическата астрология твърди, че асцендентът е най-важният компонент в натала и че човек носи зодията на асцендента си, а не на Слънчевия си знак. Така че… за мен лично е мистерия защо се смята, че асцендентът започва да работи след 30-ата година?

Имат ли влияние асцендентът и Луната на всеки човек, когато говорим за отношенията между двама души (съпрузи и т.н.)?

Разбира се. Но и всички останали лични планети.

Асцендент – десцендент е Оста на взаимоотношенията и определя партньорите, с които ще се сблъсква човек. Примерно – ако асцендентът е Козирог, десцендентът ще е Рак, и в случая човекът ще намира партньори с рачешки качества. Може дори да не е зодия Рак, но да има други лични планети или главни оси в Рак.

Луната е добре да се гледа при избор за семеен партньор и правилото там е, че най-добрият съвпад в Синастрията (партньорския хороскоп) е съвпадът женска Луна, мъжко Слънце. Разбира се, има още други аспекти, които могат да значат добра връзка. Неприятно е, когато нямат никаква връзка или са в два съседни знака.

Но отношенията между двама души са толкова сложни и многопластови, че е несериозно да говорим само за асцендент и Луна. Трябва да се направи обстоен анализ. Освен това Синастрията не предполага събитийност, т.е дали ще имате връзка. А само съвместимостта Ви. Защото, реално погледнато, един човек може да е перфектно съвместим с още 200 000 хиляди души по света, но никога да не срещне дори и един от тях.

На колко години можем да направим хороскоп на децата си?

Още като се родят, може да се начертаят щрихите. Няма нищо плашещо, не е забранено и пр. В Индия астрологията е толкова на почит, че когато се роди дете, първото нещо, което правят, е хороскоп. Поради високата детска смъртност е било нужно да се знае дали детето ще оцелее. Ако параметрите са благоприятни, се изчислява подходящият брачен партньор още от бебешка възраст. Там се практикуват уредените бракове.

Разбира се, това, което преди столетия е значело крехка физика, проблемно здраве, се е смятало като кратка продължителност на живота. Днес е леснолечимо или предвидимо и хората живеят до дълбока старост с него. Затова не е никак страшно да се направи хороскоп на дете.  

Защо е важно те сами да изберат кога да се родят?

За душата е важно – тя трябва да изживее определени неща в това прераждане. Ние няма как да сме наясно с тях. В този ред на мисли, колкото добре да плануваш секцио, ако детето е решило друго време, ще стане на неговото.

Но още в древни времена плануваното и насилствено раждане се е практикувало за наследници на тронове, фараони, крале, важни персони. Било е важно водачът на нацията да е със силно Слънце в дневно раждане и пр., и пр.

Сподели ни кратък хороскоп за 2019 година. Какво да очакваме?

Предстои силна година за Огнените знаци заради транзитния Юпитер, който за първи път от 12 години влиза в собствения си знак, като Стрелците най-много ще намажат. Ще има и силно земно влияние идните месеци и ще ни се наложи да стъпим здраво на земята, да се отърсим от илюзиите си и да посрещнем реалността. Годината е добра за решаване на глобални проблеми, свързани с природни катаклизми и опазване на околната среда.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Кайя Христова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *