Мода
Leave a comment

В света на Ирина Денева

   Ирина Денева ни е абсолютна любимка! Тя носи неподправено момичешко очарование, има обезоръжаваща усмивка, и притежава особено отношение към стила. Може би си я срещал в сутрешния блок на BTV – „Преди обед“, защото там тя води модна рубрика заедно с чаровната Антония Йорданова, но надали знаеш, че красавицата е и един от създателите на суперпроекта – Shame party! Днес я разпитваме за модата и още нещо, а ти можеш да надникнеш бързо в света й от следващите редове.

Здравей, Ирина! Как би се описала с една дума? – Сложна работа. Аз съм човек, който често сменя настроенията и вкусовете си и ще се наложи да променям тази една дума през около месец. И все пак това лято бих се нарекла нещотърсач. Не съвсем в класическия смисъл като Пипи Дългото чорапче. По-скоро търся неща, нова естетика в себе си и се опитвам през блога да ги покажа на околните.

Кога модата се появи в живота ти? – Бях съвсем малка. Майка ми е текстилен инженер и в дома ни винаги имаше хартиени кройки, платове, линеали, креди и карфици. Един ден реших, че имам право на мнение, когато тя изработва дрехите ми. Избрах материалите и модела и така се появи първата рокля, която истински харесвах. Маслено зелена с дълъг ръкав.

С какво се занимаваш сега? – В момента модата ми е хоби. Аз съм телевизионен журналист. Работя като редактор в “Преди обед” по Бтв и ко-водещ на модната рубрика всеки петък заедно със стилиста Антония Йорданова. През лятото, обаче, съм се впуснала в афера с музиката и времето ми е основно заето с партита заедно с Пламена Гиргинова и Николай ВЪжаров от the Shame Crew.

Как минава един твой ден? – Мечтая си някой ден да кажа “Ставам в 6, спортувам, работя, а след това отделям няколко часа за приятели.”, но действителността е много различна. Ставам всеки ден по различно време (понякога наистина в 6, друг път – след 11). Много често дори и не се опитвам да спортувам. Работя, после пак работя. Вечер организирам задачите около блога и заспивам с някой документален филм (темата няма значение, обичам да научавам нови факти за света и историята).

Как би нарекла стила си? – Променлив. Стилът ми зависи и от това в колко часа съм станала. ☺ Колкото по-рано, толкова по-добре обмислям аутфита си. Сега съм на вълна червено. Бях забравила този цвят, но една рокля с пайети рязко го върна в гардероба ми.

Какво би искала да виждаш по-често по улиците на града? – Много бих се радвала да виждам повече смели хора. Такива, които експериментират с визията си и влагат в дрехите послание. Малко ми е омръзнало от онези, за които е важно всяко копче да е последна мода. Писнало ми е и от онези, който купуват само скъпи неща. И тяхната противоположност – да купуваш само втора употреба или винтидж, също ми се струва ограничаваща. В София ми липсват хора с индивидуално отношение към модата и стила.

Сподели ни едва своя мечта. – Мечтая да спортувам редовно, но искрено не обичам физическите усилия и с години се боря да създам този навик… боря се доста неуспешно. ☺ Една мечта, която знам, че никога няма да осъществя, е да бъда космически турист. Една мечта, която планирам да сбъдна – да се гмуркам в коралов риф преди хората да сме ги унищожили.

Какво ти предстои през идните месеци? – Предстои ми пътуване, за което съм мечтала с години. Мароко е моя детска мечта и ще прекарам 10 дни там. Надявам се екзотиката да е такава, каквато я очаквам, а не каквато я описват мои приятели, останали недоволни от жегата на Северна Африка.

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *