urban, Лицата
Leave a comment

Мила Михова

   Мила е една от най-пъстроперите птици в София. Тя притежава чувство за хумор, което те гъделички тънко (а, понякога и не съвсем тънко), пее божествено и ти става симпатична за минути. В един слънчев ден на октомври се разходихме с Халийсито от Петте кьошета (както сама определя себе си!) из Мадарската градинка, за да ни разкаже за Италия, за България, за драконите на Денерис, за мъжете, за любовта, за виното и добрите приятели, за еднорозите, а и за още куп неща. И всичко това само за 30 минути! Ако ти стана интересно какво още има да ти каже Мила, надникни в света й…

Здравей, Мила! Как минава един твой ден?
Кафе, котките, пеене 2-3 часа, ужасно много интернет, много разговори и поне едно винено-гурме бягство.

Как би се описала с 3 думи?
Апокалипсис ей ся след малко.

Какво те усмихна днес?
Едно видео във фейсбук, за един човек в Алепо, Сирия, който избира да остане в този разрушен от войната град и започва да се грижи за котките, останали без домове и семейства, след като хората масово са напуснали Алепо, за да се спасят от ужасите на войната. Тази история ме накара да се усмихна със сърцето си.

Кого усмихна днес?
Надявам се – всеки, когото срещнах.

Кое е любимото ти място в София?
Градинката зад двореца, баровете по Шишман, напоследък  се разхождам в зоната около Женския пазар и намирам доста интересни неща из малките магазинчета за подправки и храни от Изтока. Обичам нашия квартал – уличките, магазинчетата, бабите и котките.

А в Рим?
В Рим обожавам Villa Borghese, зоната около via dei Serpenti и piazza Madonna dei Monti, където има чудесни антикварни магазини, винтидж мода, барове. Харесвам много уличките около piazza Navona, любимият ми бар с най-красивите мъже в Рим е там- Bar del Fico. Но мястото, където водя всеки приятел е via Margutta, улицата на Федерико Фелини и Джулиета Мазина, сладкият живот. Улица с прекрасна атмосфера, особено пролетно време, когато са цъфнали глициниите.

Кажи ни имената на своите 6 котки и ни разкажи за тях.
Всичко започна преди 10 години, когато доведохме Оскар Агадор и Сури Бел от един развъдник в Рим. Направиха си бебета, които бяха толкова прекрасни, че не успяхме да се разделим с тях и те също останаха вкъщи- Мистър Дарси, Бамби и Бруно. После се родиха още много, много котенца, които раздадохме само на много близки приятели, като си оставихе едно от тях. Цялото й име е Аза-Жаба Саша Пивоваровна (жестоко прилича на руския модел Саша Пивоварова), но за всички е Жаба. Тя пък е майка на терминатора Лана Банана Маршмелоу, която е свиреп дракон в тялото на адски дебел пух, в момента я обучавам като кажа “Дракарис” да напада хората. Бащата Оскар умря преди две години и сега са 6. Ето, вече няма шанс да опровергая слуховете, че съм crazy cat lady.

Къде намираш любовта?
Много ми се иска да кажа във всичко, ама тоя мач знаем как приключва. Любовта намирам в работата си и съществуването си в музиката.


Намирам я в общуването с животните. Намирам я в песните на Cigarettes after sex. И от време на време в някой интересен и умен човек.


Какво сънува вчера?
Пак някакви страшни глупости. Често сънувам червено небе и кристални води с много острови с кентаври. Една позната каза, че това били спомени от Атлантида.

Сподели ни една своя мечта.
Нямам мечти, имам планове. Повечето са професионални, затова няма да ви занимавам. Мама ме е учила в хубава компания да не говоря за работа.

Автор и снимки: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *