Мода
Leave a comment

Слънчевата Ева от Ma Chérie

   Ева е една от най-приказните личности, които можеш да срещнеш в София, а и не само тук. Тя е усмихната, мила и много блага, а разговорите с нея бързо те карат да се чувстваш в свои води, или иначе казано – като неин скъп приятел. Тя е истинска, заразяващо щастлива и голяма късметлийка, както сама признава. Днес ти представяме пъстрия свят на Ева от Ma Chérie, а и малка част от нея самата. 

Eva_ma_cherie_1

Здравей, Ева! Ако можеш да се опишеш с 3 думи, какви биха били те? 

Здравей и ти, който си решил да прочетеш тази история! Това е лесно-точкирайета и шапки. Винаги имам поне едното по себе си, а най-често  и трите заедно.

eva_ma_cherie (13)

Разкажи ни малко повече за себе си?

Антикомформист във всяка клетка. Ако за повечето хора е усилие да излязат от комфортната си зона, аз живея там. Като дете това беше доста самотно, но пораствайки, осъзнах, че индивидуализмът е изключителен подарък и ако знаеш как да го ползваш, може да си един от щастливците в този живот. Мултиплицирането ме изморява и отегчава, това е и причината да изработвам моделите си в единични бройки, а в личен план да общувам с хора ,избрали да живеят по собствените си правила.

eva_ma_cherie (12)

Кога за пръв път се срещна с модата?

Всъщност модата е около мен отпреди мен 🙂 Родителите ми са се запознали, когато са учели в техникум по облекло. Вкъщи винаги някой шиеше или моделираше нещо – майка ми избухваше във форми и цветове, а баща ми се раздаваше в перфекционизъм.  Аз пък ги комбинирах 🙂 Рядко имах купувани дрехи и съвсем естествено в мен се за оформи непреходна любов към материите, кройките и създаването на дрехи.

eva_ma_cherie (5)Откъде черпиш вдъхновение?

В работата си се вдъхновявам най-вече от женствеността. Женските форми са непресъхваща муза, която е причината да експериментирам от прилепнали до ефирни и свободни модели. В ежедневието ме вдъхновяват много неща – младостта на дъщеря ми, енергичността на майка ми, цветовете, слънцето, любовта, разбира се… Но, най-много ме вдъхновява общуването, а понякога дори и наблюдаването на колоритни персони, избрали да живеят така, както им харесва, с риск да ги помислят за смахнати.

eva_ma_cherie (7) eva_ma_cherie (8)Кои са любимите материали, с които работиш?

Харесвам преди всичко естествените материи. Начинът, по който ленът и памукът образуват гънки напомня непокорни деца, които въпреки всичко, което им казваш са решили да направят това, което искат.

eva_ma_cherie (2)

Но не мога да устоя на тюла и дантелата, които придават приказност на всичко, до което се докоснат. Използвам ги в голеееееми количества:))))

Как се роди идеята за Ma Chérie ?

Историята за Ma Chérie е подобна на тази с модата – винаги я е имало. Просто в един момент се изморих да раздавам енергия на много места и се концентрирах в едно. Първо се появи Cherie Marie, а след година – две с майка ми решихме, че е време и за физическо място, а именно Ma Chérie.

eva_ma_cherie (11)

Разкажи ни как минава един твой ден.

Нощна птица съм и денят ми започва между 9 и 10 ч. с много кафе и да – с любимите тънки цигари. След като се разсъня, започвам да снимам, обработвам и качвам снимки на моделите, обикновено изработени вечерта,а  понякога и през нощта.

eva_ma_cherie (14)

После хуквам по задачи, а в късния следобед отивам към ателието и започвам да творя. Когато се прибера, дъщеря ми ме чака, за да  си говорим. Нощните разговори са най-откровените, обичам тези моменти 🙂

Сподели ни своята най-голяма мечта!

Както вече споменах – късметлийка съм и една по една мечтите ми се сбъдват! Ето обаче една, на която и предстои сбъдване – да се науча да правя филцови шапки. И в тази връзка ще съм изключително щастлива, ако живота ме срещне с висок, тъмноок  и очарователен майстор на шапки, който да ме научи най-накарая на този занаят!:))) Шегувайки се, се сещам за думите на любим мой приятел: „Добре че е майтапът, за да си кажем истината!“

eva_ma_cherie (3)

Автор и снимки: Цветана Бонева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *