Артисти, Изкуство
Leave a comment

Мечтите нямат граници – Лидия Ганева

   Представяме Ви едно вдъхновяващо и красиво малко момиче. Тя може да е само на 12, но гласът ù и мечтите ù са по-големи от нея. Заслужено е печелила редица награди за таланта си. Нейното име е Лидия Ганева, а може би някои от Вас я помнят от конкурса „Евровизия“ през 2016 година. Лидия се представи с мелодичното парче „Вълшебен ден“, написано от Влади Ампов – Графа. Какво още ни сподели тя и за какво мечтае, можете да прочетете в редовете по-долу.

 Здравей, Лидия. Разкажи ни откога се занимаваш с музика?

Здравейте❤! Музиката е най-ценното нещо в живота ми, най-голямото вълшебство за мен. Занимавам се с това от 5 години насам и хората, които ме насърчиха да продължавам напред, са приятелите, семейството ми и вокалният ми педагог Руми Иванова. С Руми имаме много силна връзка и сякаш се допълваме.

Кога разбра, че искаш да се занимаваш с това?

Още когато бях на четири години, в детската градина, ме поканиха на един конкурс за пеене. Имах само една седмица да науча две песни, които да представя, но, разбира се, моето музикално семейство ми помогна.За първи път стъпих на сцената. Представете си как помня това чувство, беше много силно. Оттам явно е и започнало и желанието ми да се занимавам с музика.

Как едно момиче на 12 се справя с ученето и кариерата на изпълнител?

Гледам на ученето като всяко едно 12-годишно момиче и се справям с това, а на пеенето не гледам като на кариера или нещо като даденост. Просто така изразявам чувствата и мислите си.

 Освен че си печелила доста призове и първи места, си участвала и в детската „Евровизия“. Какво беше изживяването и какво научи от този конкурс?

На селекцията за „Евровизия“ се запознавах с великолепни хора, мои приятели и досега. Името на нашия „squad“ е „#TeamZelka“… Превърнахме това състезание в забавление. Всеки имаше прякор. Имаше едно момиче с прякор Зелка, тя много ни забавляваше и беше главно действащо лице на нашето запознанство. Беше много забавно! Когато спечелих, бях на седмото небе. Когато за първи път пътувах със самолет до Малта, беше много вълнуващо… Там се запознах с много хора от всякакви страни. „Евровизия“ винаги ще е в сърцето ми!

За какво мечтаеш и докъде искаш да стигнеш?

Искам да стига до там, до където дори и мечтите ми не стигат. Това, което трябва да се случи, ще се случи. Искрено вярвам в това❣

Кой те вдъхновява и подражаваш ли на някого?

Имам вдъхновители, всеки един от тях ми дава по нещо малко. Марина Кискинова, Преси, Невена, Ина… моите най-добри приятелки, които са като мои сестри… Ариана Гранде, която ме вдъхновява с нейната „ангелска“ музика и с начина си на пеене, чрез който изразява любовта. Напоследък и Лили Рейнхарт от любимия ми сериал „Ривърдейл“. Вдъхновява ме начинът, по който се справя с всичко, което ù се случва в живота.

Кое е парчето, което звучи в главата ти всеки ден?

Напоследък слушам „Без Етикети“, най-новата песен на Михаела Филева. И песента, и Михаела са много зареждащи.

Разкажи ни за последния си проект с вокална група „Мики Маус“ – „Очите на мама“.

„Очите на мама“… Толкова красота имаше в този проект, който сътворихме с всички прекрасни хора и музиканти. Музиката е на Румен Бояджиев-син, текстът е на Даниела Кузманова и е продуцирана от Чавдар Цолов. Разбира се, без Вяра Пантелеева нямаше това да се случи, тя, освен че е певица, е и вокален педагог на всички талантливи деца от „Мики Маус“. Всички забавни моменти по време на заснемането на клипа са много ценни за мен. Никога няма да ги забравя! Темата за майката е много силна, защото тя е човекът, който винаги ще е до нас.

Какво ново ти предстои през лятото?

Това лято ще видите нещо ново от мен и VenZy. Новата песен, която е написана от Владимир Ампов Графа, истински пример за мен.

Пожелай нещо на нашите читатели.

Искам да пожелая на всички читатели на „Лицата на Града“ да намират вдъхновение, да се вглеждат по-често в детайлите, в дребните неща, защото те ни носят най-много радост и ни правят щастливи. Намирайте доброто във всеки!

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Цветана Бонева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *