Blog
Leave a comment

Ванина и изживяването Style Inspiratrice

   Обичаме модата във всичките ѝ измерения, а още повече, ако е през призмата на модния блогър Ванина. Тя е свежо, пъстро, стилно и изключително обаятелно момиче. Решихме да Ви я представим, защото харесваме нейната харизма и чар, които тя пренася и в своя блог Style Inspiratrice. Чрез него Ванина ни предоставя едно друго измерение, посветено на красотата на дрехите, аксесоарите, обувките и града. Предлагаме Ви заедно да се потопим в изживяването на Style Inspiratrice.

 

Здравей, Ванина! Разкажи ни малко повече за теб. С какво се занимаваш?

Здравей. 🙂

Занимавам се с разказване на истории – предимно за мода, както и лайфстайл, интересни преживявания, търся красивото във всекидневието. По професия съм ПР, така че се занимавам и с комуникации.

Имаш моден блог – Style Inspiratrice. Защо и как дойде идеята да го създадеш?

Винаги съм обичала модата – започна от тийнейджърските ми години. Имаше един период, в който дори обмислях да кандидатствам моден дизайн. След това осъзнах, че създаването на мода не е точно това, което искам да правя. Минаха години, аз все така се интересувах от модния свят, следях различни дизайнери и модни къщи, четях много по темата, без да знам как и дали тези познания ще имат някакъв ефект върху живота ми. Една сутрин, беше през юли, се събудих доста по-рано от обичайното и тогава ми дойде идеята да създам свое собствено място, в което да разказвам за мода. Така се появи Style Inspiratrice.

Какво имаш в гардероба си?

В гардероба си имам набор от дрехи и аксесоари, които много добре се съчетават помежду си. Реално, с един сравнително компактен набор мога да правя безброй комбинации. (Понякога и аз се изненадвам от идеите си. 😉 ). Разбира се, имам розово!

А какво нямаш?

Нямам остарели, износени, избелели дрехи.

Как би определила своя стил?

Женствен, градски, с доза въображение и неочаквани елементи.

Какво има винаги в чантата ти?

Кредитна карта, слънчеви очила, ключове, червило, моносенки в графитено сиво на Dior (суперкомпактни са, имат огледалце и мога мигновено да трансформирам дневния си вид във вечерен, с ефект smoky eye), визитни картички, телефон.

Имаш ли ритуал при избора си на стайлинг за деня?

Ако нямам специфично събитие или ангажимент, обвързан с дрескод, винаги се оставям на сутрешното си настроение. Много рядко обмислям стайлинга си в аванс, обикновено решавам на момента.

Кое е най-смелото съчетание, което си правила?

Доста смели съчетания съм правила – особено по време на модните седмици. 😉 Трудно ми е да се сетя за някое много фрапантно, защото всичко е въпрос на контекст.

Прочетохме в „10 модни неща за мен“, че си участвала в най-голямото модно дефиле в света. Кое е то и какво беше преживяването? 🙂

Да, това беше много вълнуващо преживяване. Случи се в Париж преди няколко години и бяхме общо около 700 души! Представи си за каква организация ставаше дума, защото това беше напълно реално модно дефиле – с гримьори, фризьори, репетиции, хореографи, продуценти, стриктен график. Дори и от професионална гледна точка бях супервпечатлена от начина, по който протече събитието.

Кой е твоят моден гуру?

Кристиан Диор – като дизайнер, като човек, като създател на едно колосално наследство, начин на мислене, естетика, усет към света и живота.

Какъв съвет ще дадеш на момичетата, които искат да бъдат по-смели в съчетанието на дрехите?

Да слушат себе си, да се доверяват на усещането за начина, по който искат да изглеждат, да не се притесняват да опитват нетипични съчетания. В най-лошия случай комбинацията може просто да не се получи, но ще са пробвали – а това е много ценно.

Как поддържаш добрата си форма?

Имаше един период, в който леко бях изпуснала ситуацията, но сега се чувствам наистина добре. Ходя пеша – за раздвижване и като антистрес метод. Преди няколко години открих класическия балет и това е активността, която наистина ме зарежда – физически и психически. Пия много вода и се храня балансирано, без да си налагам ограничения.

Токчета или кецове?

Токчета (но софийските улици са по-благодатни за кецове. 😉 )

Рокля или пола?

Рокля.

Дънки или панталони?

Дънки.

Бял или черен шоколад? 😉

Млечен. 😉

Твоят топ 3 за лятото е…?

Светлосиня ефирна рокля, имитация на мъжка риза, обувки тип sling-back и дълги развети коси!

Модата е…?

Бизнес, културен феномен, изкуство и неразривно свързана с живота в един доста по-широк план.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *