urban, Места
Leave a comment

С аромат на…Lavanda

Lavаnda се намира на закътано тихо местенце, изпълнено с положителна енергия и спомени за малки и големи, защото тази приказна къща е била детска градина. Съчетанието от бар и ресторант позволява свободата да избереш дали да хапнеш вкусна доматена супа, или да изпиеш горещ билков чай в двора, който има някак английско излъчване.

3

Влизаме и се натъкваме на двуетажна сграда, чиито стълби се извиват към залата на ресторанта. Заинтригувани сме! Виждаме бар, пълен с кристални винени чаши и интернационален персонал, което ни кара още повече да се чувстваме сякаш сме в Лондон. Интериорът е нежен, приветлив с цветни акценти на лампите, има звезди и много малки възглавнички.

1

Всяка зала носи своя чар, дали за среща с приятели, бизнес разговори, празник или просто да се насладиш на атмосферата с чаша специално селектирано вино. С усмивка избираме от обедното меню. То е малко, но разнообразно, точно такова, каквато трябва да бъде в истински добрите ресторанти.2 5 Като за начало започваме с по една Бира „Гларус” и комплимент от заведнието – тънки хрупкави гризини. Решаваме да опитаме пиле на плоча с ризото на деня или със салата „Цезар”. И ето ги – дълбоките бели чинии с ризото и сочно изпечено пиле, поръсено с ароматни подправки, ни карат да се възхитим от мекия и деликатен вкус на ястието. Допивайки бирите и удовлетворени от обяда си,  искаме сметката. Без никакво забавяне ни се поднася красив бял пощенски плик на розови точки и в една малка купичка – две целувки. Цялата тази емоция е така прекрасна!

awaaaa

Тръгваме с мисълта, че ще се върнем отново и преди да се сбогуваме, се обръщаме и се замисляме: Как ли е изглеждала преди тази сграда, изпълнена с детски смях, игри, спомени и толкова много мечти. Тези деца вече са големи и може би се връщат тук да хапнат, за да си припомнят старите архиви от градината  с аромат на Лавандули.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Цветана Бонева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *